LOPOVI IMAJU NOVI TRIK SA NOVČIĆEM Čuvajte se, jer otvaraju vrata autombila za tren
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Lopovi neprestano smišljaju nove metode kako bi obili automobile i ukrali dragocenosti iz njih. Jedna od najnovijih prevara koja se širi među kriminalcima uključuje običan novčić, a dovoljno je efikasna da može da otvori vrata automobila za samo nekoliko sekundi. Evo kako funkcioniše ovaj trik i kako možete da se zaštitite od njega.

Kako funkcioniše trik sa novčićem?

Trik je jednostavan, ali veoma efektan. Lopovi koriste novčić ili neki sličan pljosnati predmet da ga stave u ručku na vratima automobila, obično na suvozačevoj strani ili na zadnjim vratima. Kada vlasnik vozila pokuša da zaključa automobil pomoću daljinskog ključa, mehanizam za zaključavanje može da ne funkcioniše ispravno zbog pritiska novčića. Na taj način, iako vozač misli da je auto zaključan, vrata ostaju otključana, što omogućava lopovima da lako uđu u vozilo i ukradu sve što žele.

Zašto je trik sa novčićem efikasan?

Ova metoda je posebno opasna jer se lopovi oslanjaju na činjenicu da vlasnici automobila često ne proveravaju ručno da li su vrata zaista zaključana. Oni se oslanjaju na zvučni signal ili svetlosni indikator da je automobil zaključan, što lopovi vešto koriste u svoju korist. Pored toga, ovaj trik ne ostavlja nikakve vidljive tragove obijanja, što otežava dokazivanje krađe.

Kako se zaštititi od ovog trika?

Evo nekoliko saveta kako da se zaštitite od prevare sa novčićem:

Proverite vrata ručno

Nakon što zaključate automobil daljinskim ključem, fizički proverite da li su sva vrata zaista zaključana. Povucite kvaku na svakoj strani automobila kako biste bili sigurni.

Obratite pažnju na sumnjive predmete

Pre nego što zaključate automobil, pregledajte ručke na vratima i proverite da li se na njima nalazi bilo kakav sumnjiv predmet poput novčića ili drugog pljosnatog predmeta.

Parkirajte na sigurnim mestima

Kada je moguće, parkirajte automobil na osvetljenim i prometnim mestima. Lopovi preferiraju manje vidljive lokacije gde mogu da deluju neprimećeni.

Koristite dodatne sigurnosne sisteme

Razmislite o instalaciji dodatnih sigurnosnih sistema kao što su alarmi, brave na volanu ili GPS praćenje vozila. Ovi sistemi mogu odvratiti lopove ili pomoći u bržem pronalasku ukradenog vozila.

Ostanite informisani

Budite u toku sa najnovijim trikovima i prevarama koje lopovi koriste. Informisanost je ključna za prevenciju krađe.

Pridržavanjem ovih saveta možete značajno smanjiti rizik od krađe vašeg automobila. Budite oprezni i ne dozvolite lopovima da iskoriste vašu nepažnju.

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading