automobil
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ukoliko ste dugo vozač, sigurno vam se tokom "vozačke karijere" barem jednom dogodila neugodna situacija da vam automobil iznenada prestane s radom. U većini slučajeva, problem leži u akumulatoru, što zahteva brzo pronalaženje pomoći u obliku kablova ili pak pokretanje vozila guranjem.

Međutim, na internetu postoji interesantan savet koji omogućava da ponovno pokrenete automobil bez pomoći kablova ili potrebe za guranjem. Za ovu metodu neophodan je samo komad snažnog konopca.

Mladić po imenu Deni, koji je objasnio i demonstrirao metod na video-snimku, istakao je kako vam može biti dovoljan samo jak konopac ukoliko se nađete u situaciji da vam automobil stane, a u blizini nema nikoga ko bi pomogao.

On je objasnio da ovaj trik neće raditi s bilo kojim automobilom, kao i da on nije stručnjak za automobile, ali je trik naučio od svog oca koji je često na sličan način pokretao svoje vozilo. Trik je najdelotvorniji kod automobila s plinskim motorom i manjim vozilima s ručnim menjačem.

U videu Deni je najpre podigao dizalicom desni gornji točak, stavio mjenjač u treću brzinu, a zatim konopac obmotao oko točka. Povlačenjem kraja konopca snažno je zavrteo točak, što je rezultiralo pokretanjem motora. Kao što je prikazano na videu, metod se pokazao kao uspešan.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading