ZLOČIN SE NE ISPLATI Kupci pokušali da snize cenu polovnjaka na nelegalan način, kad je prodavac shvatio o čemu je reč, odmah je pozvao policiju!
EPA

Dovitljivost kupaca sa ciljem da snize cenu polovnjaka ponekad se graniči sa kriminalom, odnosno može se meriti sa maštovitošću trgovaca. Dvojac u nemačkoj oblasti Tiringiji pokušao je prodavcu polovnjaka "prodati" trik sa motornim uljem, ali je razotkriven.

Muškarac (35) u Zalfeldu, u Tiringiji, odlučio je da proda svoj automobil. Dvojica muškaraca (23 i 41) došli su da pogledju vozilo. Međutim, dvojac je očigledno nameravao da snizi cenu – ali ne na legalan način.

Kako je saopštila lokalna policija, jedan od njih je odvratio pažnju prodavcu, odnosno, krenuo je da ga zagovara. U tom trenutku, drugi kupac je na dva mesta krišom prosuo ulje u motorski prostor.

Plan 41-godišnjaka i njegovog 23-godišnjeg partnera bio je da simuliraju problem sa curenjem ulja iz motora, kako bi snizili cenu vozila, prenosi Revijahak.

Prema rečima nadležnih, prodavac je prilično dobro znao u kakvom je stanju njegov automobil, a ni dvojica osumnjičenih prevaranta takođe nisu previše vešto izveli ovu operaciju.

Kada je prodavac uočio prevaru, alarmirao je policiju. Protiv 41-godišnjaka i 23-godišnjaka sada se vodi istraga zbog pokušaja prevare i oštećenja imovine, navodi 24auto.de.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading