Skupštinska govornica
Facebook/Printscreen
Skupštinska govornica

Facebook/Printscreen

Skupštinska govornica, Foto: Facebook/Printscreen

Govornica u SO Kuršumlija bila je uzrok svih problema jer je za 10 cm viša od sekretara skupštine, ali i od pojedinih odbornika. Odmah nakon sednice ona je skraćena za 40 cm.

- Govornica je bila malo neuobičajeno visoka, pa je to smetalo ljudima sa nižim rastom, nekim odbornicima, a i meni je smetalo, pa je potekao predlog da se ta govornica malo skrati, da bude prilagođena. Pojedini odbornici su morali čak i da se podižu malo na prste, odbornici sa nižim rastom, pa čak i ja, da bolje vidimo ostale odbornike u skupštinskoj sali - rekao je Dragan Vidić, sekretar SO Kuršumlija.

Čim je govornica skraćena pojavio se novi problem, problem sa višim odbornicima, jer zbog mikrofona moraju da se savijaju, pa su zapretili da sada oni neće da izlaze za govornicu, dok se ne prilagodi visokim odbornicima.

U opštini se raspravljalo kako da se problem reši pa su predložena mnogobrojna rešenja.

- Imali smo mnogo predloga da se govornica skrati, što sam ja predložio. Da se nabavi još jedna govornica koja će biti niža, čak je bilo predloga da govornica dobije armotizere i da se prilagođava po visini i da bude prilagođena po odbornicima i njihovoj visini. Pošto u skupštini postoje, jedan je najniži oko 1,60 m, najviši 2,10 m - rekao je Dejan Milošević, zamenik predsednika opštine Kuršumlija.

Opštinski funkcioneri su na kraju pronašli rešenje.

- Naručili smo stalak koji se prilagođava po visini. Stigao je iz Niša i mnogo je jeftinija varijanta, nego druge varijante da kupimo novu govornicu - zaključio je Milošević.