Snup Dog i E-40
(AP Photo/Tony Avelar)
Snup Dog i E-40

(AP Photo/Tony Avelar)

Snup Dog i E-40, Foto: (AP Photo/Tony Avelar)

Kada biste ukucali na Guglu "zašto reperi nose veliku količinu nakita na sebi?" verovatno biste dobili odgovor da je to stvar šepurenja.

To jest kako bio pokazali da zarađuju veliku količinu novca, svoj status uspešnosti, te da bi prosto izgledali "kul".

O tome i govori pesma Irvinga Berlina iz 1927. godine "Puttin on the Ritz" koja sarkastično govori o tamnoputim ljudima koji pokušavaju na ovaj način da pokažu svoju imućnost.

"Obučen kao vojnik od milion dolara, pokušava da izgleda kao Gari Kuper. Super Duper!"

Hip hop ili rep, je kulturni ili umetnički pokret koji su kreirali Afrički Amerikanci, Latino Amerikanci i Amerikanci iz Kariba u Bronksu, Njujork.

Treba istaći da su pripadnici ovih manjina često bili u najsiromašnijem društvenom sloju, te da su često učestvovali u kriminalnim radnjama kako bi preživeli. 

Ukoliko bi američka policija uhapsila gangstera, reprera, dilera ili makroa, oni bi imali svu slobodu da konfiskuju celoukupno bogastvo zatvorenika, od kuće, kola računa i ostale svojine!

Jedine finansije koje ostaju u vlasništvu zatvorenika su stvari koje se nalaze kod njega prilikom hapšenja, oni dobijaju vaučer od policije da je njihovo vlasništvo kod njih!

Jedan od najpoznatijih televizijskih lica i vlasnik zalagaonice u Los Anđelesu, Rik Harison je objasnio kako ide taj proces:

"Kada te uhapse oni ti uzmu keš, jer novac je stičen ilegalno, ali ti ne oduzmu nakit! A to makro zna i zato kupuje nakit u zalagaonici, a ako bi je doneo nazad, dobio bi pozajmicu koja bi bila upola manja od cene koju je platio, za razliku od toga da kupiš u zlatari, jer oni nemaju predstavu odakle je taj nakit. Tako kad bivaju uhapšeni, uvek će poslati nekog kod mene sa njihovim nakitom, ja bih im pozajmio pola novca od ukupne vrednosti i to bi bio keš za kauciju"