Zvezdarska šuma
Alo.rs/V.Đ.
Zvezdarska šuma

Alo.rs/V.Đ.

Zvezdarska šuma, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Na stablu jednog drveta u Zvezdarskoj šumi urezano je "Aleksa i deda 2001". Ovim upisom izvesnom gospodinu očito je bio naum da se unuk kad prođe pored drveta seti dana kada ga je deda čuvao, i da ga je voleo.

Niko ne zna ko su deda i unuk, urezana poruka je polako počela da "bledi", Aleksa je sada već veliki momak, a deda možda više nije ni živ. Jedno je sigurno - unuk ne ostaje ravnodušan kada ugleda ovo stablo.

Ukoliko smatrate da nije lepo što se urezuje kora drveta, ne brinite, kora stabla će se jednog dana regenerisati, ali ne i najlon kese ili plastične papuče koje se masovno koriste i zagade prirodu za sto godina. 

Zvezdarska šuma

Alo.rs/V.Đ.

Zvezdarska šuma, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Pročitajte:

Iako je Zvezdarska šuma zbog prirode, sportskih terena, sprava za vežbanje i stazica idealna za šetnju, rekreaciju, igru, piknik i predah tokom sparnih dana, ne zaboravljajte da je ona u ljudima uvek izazivala jezu i osećaj straha, kad god bi prolazili kroz nju. Pod gustim krošnjama starih drveća događale su se razne užasne stvari, od maltretiranja slučajnih prolaznika, preko silovanja, pa sve do brutalnih ubistava.

Takođe, veruje se da je Zvezdarska šuma jedno od glavnih lokacija u Beorgadu na kojima se okupljaju satanisti.

Preporučujemo: