OVO MOŽE MOŽDA I VAMA DA SE DESI! Zvali su me iz pošte da dođem i podignem novac. Mislio sam da je greška jer sam teška beda, ali kad sam otišao tamo...

Momak nije mogao da poveruje šta ga je snašlo.

Pošta
Pošta, Foto: Alo!/Ana Paunković

Zamislite situaciju da vas niotkuda pozovu iz pošte sa vestima da imate novac koji čeka na vas da ga podignete, a vi znate da nema ko da vam pošalje isti.

U takvoj situaciji se našao ovaj momak, kome je novac poslao davni drug iz detinjstva koji živi i radi u Americi i kome po svemu sudeći ide jako dobro.

Ovog momka, drug s kojim je delio sendvič, na pola i bio kao brat, nije zaboravio i dokazao je da prava i iskrena prijateljstva ipak postoje.

Njegovu ispovest vam prenosimo u celosti:

 

Pre neki dan su me zvali iz pošte da dođem jer mi je neko poslao novac. Mislio sam da je neka greška, jer nemam nikog ko bi mi slao novac, a i teška sam beda, pa sam iskreno pomislio da me neko zeza.

Kada sam otišao rekli su mi da imam pismo i 3.000 dolara, a i dalje nisam mogao da verujem. Uzmem pismo da čitam, drug iz osnovne koji sada živi u Americi, tada je bio beda kao što sam ja sada.

Ja sam mu uvek davao koliko sam mogao, delio sa njim sendviče na pola, pili smo sokove iz iste flašice, bio mi kao brat. Pre 10 godina otišao je za Ameriku, kako se kaže trbuhom za hlebom, pa izgleda da je uspeo.

Na kraju pisma je napisao: „Brate kada god ti bude trebalo, samo mi javi, znam kako ti je sada i znam kakav si čovek kada imaš. Hvala Bogu, ja sada imam dovoljno i smatraj to kao da i ti imaš. Tvoj brat…“ Ni sada ne mogu da verujem da me se nakon toliko godina setio i da pamti sve što sam mu dobro činio. Izgleda da i u ova teška, zla vremena isplati se biti čovek. Ko bi rekao…

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Ja
  12/01/2019 - 14:27
  Lepo nema sta,ali odakle iz poste znaju koliko novca ima u koverti?
 • Korisnik: XXL
  12/01/2019 - 14:06
  Mislio bi da je opet neki text sa temom urbane legende da (ranih sedamdesetih) mom ocu nije stiglo pismo od druga iz Kanade sa polaroid slikama porodice na kome su svi zajedno i adresom - Ontario. I moj otac pametni mu odgovori da bi bilo dobro da mu vrati novac koji mu je tad dao da se otisne u beli svet ... naravno odgovor i novac nikad nije dobio. Eto ima i takvih ... na žalost i sramotu ... ostalo je samo pismo, slike i bruka ...
 • Korisnik: Stojko
  12/01/2019 - 12:13
  Znaci da idemo u Ameriku, zemlju obecanu? Jel to poenta teksta?
 • Korisnik: baloobear68
  12/01/2019 - 12:07
  Od najrodjenijih ovo neces doziveti .
 • Korisnik: Сараџогла
  12/01/2019 - 10:56
  Не,мени ово не може да се деси!Када сам био први пут млад и када сам почео да га шиљим слушао сам савете старијих а паметних.Да се не учим на сопственим грешкама.Пензија два пута по четерес 'иљадарки!Доста!Собзиром да не пушим дуван и не јурим удовице дође ми потаман када платим све рачуне.Једино ако ме се сете ... сете рођаци који раде у Швајцарској?Там' физикалци а овде купили пола Параћина!
  • Сараџогла @Сараџогла
   12/01/2019 - 17:44
   Мислио сам да је грешка јер сам тешка беда ... Ало,МИНУСАШИ,само нерадници и мангупи буду ,,тешка беда,, јер када је требало ,,оно у шаке,, спавало се до подне. Мислиш на време!Учиш за занимање које се тражи.Добра плата - Добра пензија!Још ако ожениш богату наследницу ,,на коњу си,,!Тако ми сељаци резонујемо када насецкамо оно из пушнице па навалимо на домаће вино!Једино је'мо она' леба што је деб'о три прста а дугачак метар!Него,ел била пензија?Први део?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi