beba, plač
shutterstock
beba, plač

shutterstock

beba, plač, Foto: shutterstock

Evo nekoliko preporuka kako se nositi sa plačem, kada on nije posledica gladi ili pune pelene.

Bebi nije udobno - Bebe se često žale jer im je neudobno. Mokre pelene smetaju bebama, pa se plačem žale na to. Pazite da je bebina odeća udobna, da je u krevetiću ništa ne žulja i proverite sobnu temperaturu koja treba biti između 19 i 21 stepena.

Umor - Bebama ponekad, čak i kad su umorne, treba pomoć da utonu u san. Ljuljanje i maženje odlično je za uspavljivanje.

bolesno dete, beba, pregled

shutterstock

bolesno dete, beba, pregled, Foto: shutterstock


Iscrpljenost - Bebe ne vole previše stimulacije. Mnogo gostiju ili buran dan mogu ih umoriti. Tada beba, umesto da zaspi, plače. Uzmite je u naručje kako bi se osećala sigurno.

Grčevi - Kada beba glasno plače i skuplja nožice, i to svakog dana najčešće uveče, verovatno ima grčeve. Grčevi se javljaju nakon druge sedmice života i mogu trajati do trećeg meseca. Pravog leka za grčeve nema.

Pomažu čajevi ili određene vrste kapi po preporuci pedijatra  ali samo nakratko. Masirajte bebin stomak, utoplite ga i ostanite smireni. Čak i mala beba oseća uznemirenost majke.

Dosada - I bebe žele društvo. Ako ne želite sediti stalno pored krevetića, kupite bebi zanimljivu šarenu igračku koja će je zabaviti.

Pročitajete još: