Blizanci
printscreen
Blizanci

printscreen

Blizanci, Foto: printscreen

Priča je izašla u javnost kad je par iz jugoistočnog kineskog grada Siamena morao da registruje rođenje dvojice sinova, blizanaca, u lokalnoj policijskoj stanici prošle godine, piše kineski Strait Herald. Ali, muž se navodno od početka osećao loše i sumnjičavo jer mu jedna beba nikako nije nalikovala.

PROČITAJ JOŠ:

Za dovršetak registracije potreban je test očinstva kako bi par dokazao da su bebe njihove. Nakon što su stigli rezultati, žena mu je jedva priznala da je moguće da jedno dete nije njegovo. On je bio šokiran, rekao je direktor forenzičkog centra Fujian Zhengtai, g. Zhang. Otkrio je da je muž pobesnio nakon što su stigli rezultati i suočio s njima suprugu.

Žena je prvo negirala da je imala aferu i optužila je muža da je lažirao rezultate testa. Međutim, na kraju je priznala da je spavala s drugim muškarcem jednu noć. Otac je navodno, prenosi Daily Mail, rekao da će vrlo rado podizati i odgajati svoje dete, ali da sigurno neće imati veze s tuđim detetom.

PREPORUČUJEMO:

Blizanci koji imaju različite očeve izrazito su retka pojava poznata pod nazivom heteroparentalna superfekundacija. Da bi se tako nešto dogodilo, žena mora imati seksualne odnose s dva različita muškarca u danu pre ili poslije ovulacije kako bi oba jajašca bila oplođena.

Stručnjaci kažu da je teško odrediti tačnu verovatnoću da se dogodi ovaj fenomen, ali prethodna istraživanja pokazuju da iznosi između jednog na 400 parova blizanaca i jednog na 13.000 parova, piše Guardian.

Pre pet godina jedan kineski biznismen iz istočnog grada Jivua navodno je bio slomljen kad je otkrio da jedan od blizanaca nije njegov. U to je posumnjao nakon što je shvatio da stariji sin ima dvostruke kapke. Niti on niti majka dece nisu imali taj problem pa je zato posumnjao da dete nije njegovo.