Vampir Vampiri Vampirica
Shutterstock
Vampir Vampiri Vampirica

Shutterstock

Vampir Vampiri Vampirica, Foto: Shutterstock

Glavni lik priče je misteriozna Kamila, grofica od Karnstena, koja se pojavljuje na pragu kuće u kojoj živi devojka Laura sa svojim ocem. Kaže da je doživela nesreću vozeći se kočijom. Laura i Karmila uskoro postaju bliske prijateljice i u romanu ima lezbejskih aluzija. Počinju da se dešavaju neobične stvari kao što su snovi-traume sa džinovskim mačkama a Karmila šeta kućom u spavaćici natopljenoj krvlju.

Sve je ješ intenzivnije jer je Laura kao šesnaestogodišnja devojčica sanjala san u kome joj lepa žena koja kleči pored njenog kreveta pije krv a Karmila neodoljivo podseća na nju. Ponaša se kao i svi vampiri - danju mnogo spava.
Le Fanu je priču predstavio kao deo beležnice dr Heseliusa, koji je prvi okultni detektiv predstavljen u literaturi.

Vampir vampiri horor strah užas

Shutterstock

Vampir vampiri horor strah užas, Foto: Shutterstock

Karmila ima još jedno čudno ponašanje - udvara se Lauri koja, dok sanja džinovske mačke, oseća kao da su joj igle zabodene u grudima. Pod misterioznim okolnostima ubijena je devojka iz komšiluka i situacija počinje da se komplikuje, sve je, izgleda, uzrokovano Karmilinim dolaskom.

Laura se oseća sve lošije te sa ocem udovcem traži lek. Od ljudi čuju priču o mladoj devojci koja je umrla nakon što su u njihovu kuću primili nepoznatu devojku po imenu Milakar. To je, u stvari, Karmila, čije je ime anagram od Milakar. Kada se priča dalje razvije tako da se dođe do groba devojke Milakar, pojavljuje se vampirica Karmila a onda se dešava sada klasična procedura a tada veoma nova u književnosti - ubijanje vampira kocem.

Pročitajte još: