AKCIJA! Zanemećete kada vidite ko je spasao preslatko štene!

Jedan inženjer iz Nju Delhija brzo je reagovao u kriznoj situaciji, te je modifikovao dron koji mu se našao pri ruci, kako bi spasio štene koje se našlo u velikoj nevolji.

dron spašava štene
dron spašava štene, Foto: print screen youtube

Ponosni vlasnik hrabrog drona, Milind Raj, je tokom jedne jutarnje šetnje primetio štene koje se zaglavilo u kanalu između dva puta, ali nije mogao da mu priđe. Štene je bilo u veoma lošem stanju, bez hrane, vode i na kraju snaga, a lokalno stanovništvo je posvedočilo da se u toj situaciji nalazilo već dva dana. Niko nije pokušao da mu pomogne zato što je kanal bio nepristupačan i prljav, pa je Raj odlučio da nešto preduzme po tom pitanju.

Tako je odlučio da prepravi jedan dron, a kako bi mogao da mu posluži tokom spasavanja, što je, iako je imao iskustva u konstruisanju robota, bio veliki izazov. Ipak je uspeo da za nekoliko sati robotsku ruku sa „kandžom“ prikači na dron sa šest rotora, te je instalirao i senzore koji su pratili otkucaje srca, te celokupno stanje šteneta.

Uz pomoć veštačke inteligencije pratio je otkucaje srca na monitoru, što mu je pomoglo da odredi jačinu stiska, a kako se štene ne bi ugušilo zbog primene prevelike sile. Akcija spasavanja je uspešno završena, a Raj je na kraju odlučio da usvoji štene i nazove ga Lifted.

Skeptici ističu da kanal nije toliko dubok, te da je video možda montiran, ali i da je tako, priča je svakako motivisala neke glave da krenu u ispravnom smeru, a vi sami prosudite.

 

 • Korisnik: pepa prasac
  07/05/2018 - 14:29
  simpaticno, ali tamo jos ne znaju da postoje merdevine/lotre?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi