blizanci
Printskrin
blizanci, Foto: Printskrin

 

Kimberli Mejs koja je još 1978. godine saznala da su je u porodilištu zamenili drugom devojčicom, otkrila je u emisiji kanala ABC kroz šta je sve prošla zbog te strašne greške.

Otkriveno je da su ona i Arlina Tvig zamenjene u bolnici odmah po rođenju. Arlina se teško razbolela, a analiza krvi je pokazala da joj roditelji nisu Ernest i Redžina Tvig nego Robert Mejs i njegova supruga Barbara, koja je u međuvremenu umrla. Arlina je umrla kada je imala 9 godina.

U narednih deset godina Kimberli se doselila kod Tvigovih, zatim se odvojila od njih i ponovo prešla kod Roberta, zatim više puta bežala. Na kraju se udala za dečka iz srednje škole i rodila sina.

Bolničarka iz Memorijalne bolnice Hardi u Vočuli na Floridi obelodanila je pred smrt da je jedan lekar tražio od nje da zameni devojčice. Petsi Veb je odbila da to učini, ali je shvatila da su to sledećeg dana ipak uradili.

U intervjuu 1993. Redžina Tvig optužila je Barbaru Mejs, koja je tada već bila umrla od raka jajnika, da je umešana u zamenu. Tvrdila je da su Barbarini rođaci, imućna porodica Koker iz istog mesta, platili zamenu kako bi Barbara dobila zdravu bebu nakon što godinama nije mogla da ostane u drugom stanju.

Ona je to čak ispričala Kimberli, koja je tada imala samo 11 godina, kada je prvi put došla kod njih u posetu.

"Rekla je da je moja baka imala toliko novca da je platila zamenu", izjavila je Kimberli novinarki Barbari Volters 1993. godine.

U novom intervjuu Kimberli Mejs otkriva do sada nepoznate detalje o teškom detinjstvu i štetnim posledicama zamene. Otkriva da joj je bilo veoma teško da prihvati svoj novi identitet.

Pošto su Tvigovi saznali da Arlina nije njihovo dete, odlučili su da se usredsrede na njeno lečenje, koje se ubrzano pogoršavalo. Umrla je 1988. tokom operacije na otvorenom srcu, a ubrzo posle toga su krenuli u potragu za biološkom ćerkom.

Saznali su da je u vreme Arlininog rođenja u toj bolnici rođena još samo jedna beba. Kad je napunila 11 godina, urađena joj je DNK analiza.

Kimberli je tada upoznala Tvigove i više puta ih je posetila narednih meseci. Redžina je od nje tražila od nje da je zove “mama”, a da je ona oslovljava umesto Kimberli sa Arlina.

Robert je uskoro zabranio posete, navodno zato što je Kimberli popustila u školi. Istovremeno, obe porodice su vodile postupak protiv bolnice.

U takvim okolnostima, Tvigovi su odgovorili tako što su zatražili isključivo starateljstvo nad Kimberli.

Četrnaestogodišnja devojčica je, međutim, tražila da im se to pravo ukine. Njena odluka je privukla pažnju javnosti, a suđenje je emitovano i na televiziji.

Na pitanje šta bi rekla Redžini kada bi mogla, Kimberli je odgovorila: "Volela bih da mi vrati život. Normalan život. Uništen je".

Na kraju se izborila da ne boravi kod bioloških roditelja, da bi se šest meseci doselila kod njih. Robert nije mogao da se izbori s Kimberli, pošto je bežala od kuće i provodila vreme u udruženju za problematične tinejdžere.

Više puta je bežala od kuće, a kasnije je napustila i jednu i drugu porodicu.

U februaru 1997. godine udala se za školskog druga Džeremija Vika. Imala je 18 godina, a iste godine je rodila sina Devina.

U intervjuu 2015. godine rekla je da radi u kol-centru i da je rodila šestoro dece sa 4 različita oca.