ćup
Instagram
ćup

Instagram

Foto: Instagram

Hiljade hrabrih avanturista minule decenije pohodilo je američke Stenovite planine (Rocky Mountains) u potrazi za pravom škrinjom s blagom.

Ta avantura konačno je došla kraju, škrinja s blagom u kojoj su bili zlato, rubini, smaragdi i dijamanti je pronađena.

- Ležalo je pod krošnjama zvezda u bujnoj, šumovitoj vegetaciji Stenovitih planina i nije se pomaknulo s mesta na kojega sam ga sakrio pre 10 godina, poručio je.

- Ne poznajem osobu koja ju je pronašla, ali pesma iz moje knjige dovela ga je do točne lokacije, napisao je.

Blago je pre nekoliko dana pronašao muškarac koji nije želio da bude imenovan, otrkio je Fen za list Santa Fe New Mexican. Rekao je tek da je osoba s istoka zemlje i da je Fenu poslao fotografiju pronađenog bogatstva.

Procenjuje se da je vrednost blaga veća od milion dolara, a Fen je ovim izazovom želeo da inspiriše ljude da istražuju prirodu i pruži nadu onima koje je pogodila Velika recesija.

Tragove, njih ukupno devet, koji su vodili do mesta gde je zakopano blago bili su sadržani u pesmi koju je Fen objavio u svojoj autobiografiji 2010. godine ("Uzbuđenje potere").

Fen procenjuje da se u lov na blago uključilo 350.000 ljudi iz celog sveta. Neki su dali otkaz i svoj život tome posvetili, a neki su čak i život izgubili u toj avanturi.

 

Pročitajte i: