Kafić
Alo!/Masanori Jošida
Kafić

Alo!/Masanori Jošida

Kafić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Klinička ispitivanja nikotinskih flastera čekaju odobrenje francuskih zdravstvenih vlasti. Naučnici su, ipak, insistirali da ne podstiču stanovništvo na pušenje, koje nosi druge potencijalno fatalne rizike po zdravlje i ubija 50 odsto pušača.

Iako nikotin možda može zaštiti one koji ga konzumiraju od virusa, pušači koji se zaraze često razvijaju ozbiljnije simptome zbog toksičnog dejstva duvanskog dima na plucća, kažu oni.

korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

Tim u bolnici Piti-Salpetrier ispitivao je 480 pacijenata koji su bili pozitivni na virus, od kojih je 350 hospitalizovano, dok je ostatak sa manje ozbiljnim simptomima pušten kući. Utvrđeno je da je od onih koji su primljeni u bolnicu, čija je srednja dob 65 godina, samo 4,4 odsto bili pušači. Među onima koji su pušteni kući, sa prosečnom starošću od 44 godine, pušilo je 5,3 odsto.

Komentari (1)

abc

22.04.2020 23:44

vrlo moguće Zar mislimo da su nasi preci bili ludi da puse bez razloga ? Iz ličnog iskustva znam da dok sam bio pušač nisam obolevao od virusa i prehlada a prve godine kad sam ostavio cigarete sam se razbolio 3 puta.Verovatno da nikotin ubija i viruse i bakterije.