Mlada
Facebook
Mlada

Facebook

Mlada, Foto: Facebook

Posle niza traumatičnih iskustava, koja su se završila otkazivanjem najlepšeg dana u životu svake devojke, postala je ozbiljan kandidat za najbaksuzniju mladu u Britaniji, ako ne i u svetu.

Njen verenik Met Stivens (40) prvo je nameravao da je zaprosi na vrhu vulkana na Baliju, uz impresivan zalazak sunca, ali, pošto se, s prstenom u džepu, popeo na vrh brda, uplašio se i odustao od plana.

U drugom pokušaju odveo je Sofi u otmen restoran u Londonu, ali je ponovo odustao, jer je smatrao da ima previše ljudi.

Sudbonosno pitanje je najzad postavio jednog jutra dok su još bili u krevetu, posle čega su zajedno planirali venčanje. Izbor je pao na Kubu i romantično venčanje na plaži 22. oktobra prošle godine. Pozvali su 24 gostiju.

Mlada

Facebook

Mlada, Foto: Facebook

Međutim, šest nedelja pre velikog dana, Metova majka Ilejn (62) pala je dok je je nešto popravljala u kuhinji i dobila infekciju, tako da je jedva hodala, a lekari su rekli da možda neće moći na put avionom.

Nekoliko dana kasnije, Sofinoj sestri Kirsti (38) otkriven je rak usta, a operacija je zakazana u nedelji kada je bilo venčanje.

Sofi i Met iz Majnheda, u Somersetu, odlučili su da ne otkazuju venčanje, iako je Kirsti bila glavna deveruša.

- Svi smo bili očajni. Kirstino zdravlje nam je bilo važnije od venčanja, ali sve smo već bili rezervisali i mislili smo da ne možemo da odustanemo - kaže Sofi.

Pošto nije želela da dovodi majku u situaciju u kojoj će morati da bira da li će biti na svadbi ili uz bolesnu ćerku, Sofi joj je rekla da ostane u Engleskoj.

- To je značilo da ni tata verovatno neće prisustvovati venčanju - kaže Sofi.

I baš kad su pomislili da ne može biti gore, mesec dana pre ceremonije agencija “Tomas Kuk” je propala. Par je rezervisao aranžman sa venčanjem od 3.000 funti u hotelu “Iberostar”, na prelepoj plaži Plaja Pilar, na Kubi.

Mlada

Facebook

Mlada, Foto: Facebook

- Na neki način, za nas je bilo olakšanje što je agencija propala i što je sve otkazano, ali posle svega što se desilo bili smo nekako ošamućeni - kaže Sofi.

Na kraju su uplatili utešno “last minute” putovanje u Meksiko, a dan kada je trebalo da se venčaju proveli su na plaži. Prošlog meseca najzad im je vraćen novac koji su uplatili.

Gosti, koji su rezervisali kod iste agencije, takođe su dobili svoj novac.

Sofina sestra Kirsti je uspešno operisana i sada se skoro potpuno oporavila.

Tri hiljade funti, koje je par potrošio na poklone za goste takođe je bačen novac, objašnjava Sofi za "Miror", jer je u njih ugraviran zakazani datum venčanja.

Mlada

Facebook

Mlada, Foto: Facebook

- Znali smo da je Kuba dalek put za naše goste, pa sam svima kupila nakit i satove u znak zahvalnosti. Sada su ti pokloni potpuno beskorisni - kaže ona.

Par, koji se upoznao na poslu 2014, kaže da i dalje namerava da se venča, ali da su izgubili motivaciju za bilo kakve planove.

- Ne verujem da ćemo ići u inostranstvo, jer ne želim da izazivam nesreću - kaže Sofi, a Met dodaje da srećan što Sofi nije sujeverna.

- Voleli bismo da se venčamo ove godine, ali svi su već uplatili godišnje odmore, pa ne možemo da nađemo termin - kaže on.

- Desilo se sve loše što je moglo da se desi - dodaje Sofi.

- Mislim da treba da igramo loto, jer bi posle svega trebalo da imamo sreće na kocki.