spavanje, hrkanje, muškarac
Shutterstock, ilustracija
spavanje, hrkanje, muškarac

Shutterstock, ilustracija

spavanje, hrkanje, muškarac, Foto: Shutterstock, ilustracija

Volite li da spavate?

 

Mislim da ne postoji ni jedno uzbuđenje koje prolazi kroz ljudsko srce kao ono koje oseti izumitelj kada vidi neku kreaciju mozga kako se uzdiže na svetlost dana. TaKve emocije teraju čoveka da zaboravi da jede, spava, zaboravi na ljubav... – govorio je Tesla.

Isak Njutn

Youtube /Print scren

Isak Njutn, Foto: Youtube /Print scren

Neki izvori tvrde da je Leonardo da Vinči spavao po sat i po do dva dnevno i to tako što bi odmarao po 15 do 20 minuta na svaka četiri sata.Postoji mit da je, dok je stvarao svoja umetnička dela, umeo da bude budan i po 22 sata dnevno.

Britanski državnik Vinston Čerčil spavao je tri do četiri sata dnevno, ali je spavao popodne,a kako legenda kaže i Tomas Džeferson, bivši američki predsednik u snu je provodio po dva, tri sata u toku dana, ali tako što je spavao u nekoliko faza. U pismima prijateljima opisaivao je sveoje spavalačke navike koje nikada nisu bile redovne.

Neki tvrde da je veliki Francuski vojskovoiđa Napoleon Bonaparta spavao samo od 12 do dva noću i od pet do sedam ujutru. Njegovi oficiri su pričali da je imao neverovatnu sposobnost da se, posle teških bitki, regeneriše za pola sata spavanja.

Pročitajte još: