VUKOVI NA SLOBODI Usled velikih poplava u Francuskoj divlje živatinje su pobegle iz parka

Sedam crnih kanadskih vukova pobeglo je iz parka "Alfa" u nacionalnom rezervatu Merkantur, 80 km severno od Nice, tokom masovnih poplava reka koje su uništile njihov ograđeni prostor.

Vuk
Vuk, Foto: Shutterstock

Ipak, francuske vlasti uhvatile su jednu od zveri koja je pre više od nedelju dana pobegla iz nacionalnog parka tokom obilnih poplava u južnoj Francuskoj, ali je još i dalje u bekstvu. Potraga se nastavlja na planinskom terenu kojem je teško pristupiti, jer mnogi putevi ostaju blokirani zbog štete od poplave.

Uhvaćeni vuk uspavan je pikado strelicom u velikoj operaciji u ponedeljak u kojoj je učestvovao i helikopter, rekla je portparolka francuskog Odeljenja za biodiverzitet .

Iz odeljenja su rekli da vukovi nisu opasni po ljude, jer su rođeni u zatočeništvu i ne znaju kako da love, ali je upozorio da im se ne približavaju.

vuk
vuk, Foto: Shutterstock, ilustracija

Dva arktička vuka, čiji je prostor bio najbliži reci, pronađena su mrtva, a jedan je nestao, ali se pretpostavlja da je mrtav.

Najmanje šest ljudi je umrlo, a smatra se da se više od desetak i dalje vodi kao nestalo nakon najgorih poplava koje su pogodile jugoistočnu Francusku u poslednjih 100 godina, kada su nabujale reke odnele kuće, mostove i delove puteva.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi