Grupa 69
Alo.rs
Grupa 69

Alo.rs

Grupa 69, Foto: Alo.rs

Početkom devedesetih godina u Vojsci Jugoslavije je formirana "Grupa 69", čiji je zadatak do današnjeg dana i dalje misteriozan. Taj tim stručnjaka za parapsihološke efekte i paranormalne pojave, doduše, nije osnovan kakvim zvaničnim aktom Generalštaba, ali niko nije ometao njegov rad.

Sačinjavali su ga neki ugledni društveno-politički radnici, ali i astrolozi, intelektualci, proroci, patriote i osvedočeni borci protiv Novog svetskog poretka. I, naravno, tu je neminovno uključen i odgovarajući broj aktivnih vojnih lica, različitih specijalnosti. Uslov je bio samo da u sebi otkriju moć koja nije sasvim svakidašnja.

Oficiri, intelektualci i ezoterici

Neki od članova grupe, kao što su pukovnici Stojmenović, dr Radišić, Ostojić, stariji vodnik Savić tvrdili su da su vodili paranormalni oblik ratovanja protiv neprijatelja Srbije.

Civilni deo te grupe činili su razni vidovnjaci, astrolozi, ezoterici i numerolozi.

grupa 69, Milja Vujanović Regulus

printscreen youtube

Milja Vujanović Regulus, Foto: printscreen youtube

Među njima su se najviše istakli astrolog Milja Vujanović-Regulus i simboličar-numerolog, inž. Spasoje Vlajić. Oni su u medijima objašnjavali šta položaj zvezda znači za Srbe, a šta za organizatore svetske zavere protiv njih, odnosno da se ređanjem brojki sve može objasniti, kao i šta nam ide u korist i gde su sve izvori naše štete.

Tako su, po inženjeru Vlajiću, brojke šest i devet magične u svakom pogledu, ponekad čarobne, ponekad satanske, pa valja uzeti u obzir sve njihove najgore i najbolje kombinacije. Zato je, verovatno, grupa dobila naziv 69.

Grupa 69, Spasoje Vlajić

printscreen youtube

Spasoje Vlajić, Foto: printscreen youtube

Ubrzo su astrolozi, zvezdočatci i drugi tumači zlehudog srpskog proročanstva dobili svoja mesta u Generalštabu, gde su satima i danima pokušavali da doakaju Novom svetskom poretku, na način na koji to oni mogu. Bogi, Svetozar i Nikola bili su njihovi odlični domaćini i pažljivi slušaoci. Heraldička grupa, na čijem je čelu bio Bogi, izradila je novi simbol spasenja od zla, u vidu pahuljice, koju smo imali prilike da vidimo. Čovek je bio duboko uveren kad je tvrdio da samo srpska pahuljica može da doaka đavolu za sva vremena.

Doktor Radišić, iako je za sebe tvrdio da mentalno ne pripada grupi, već se samo bavi "onostranim dimenzijama ratovanja", bio je dosledni tumač ideje u javnosti: Nemoć pred najvećima u klasičnom okršaju valja pretvoriti u superiornost paranormalnim sredstvima.

Grupa 69, pukovnik Svetozar Radišić

printscreen youtube

Grupa 69, pukovnik Svetozar Radišić, Foto: printscreen youtube

Kako je to Grupa činila? U pokušaju da objasne načelne metode svog delovanja, budući da je operativna realizacija krupna tajna, vojna lica iz ekipe su obrazlagala da Grupa 69 može sledeće: da obara avione koncentracijom patološke zlovolje, da snagom volje ruši pojedine objekte od vitalnog interesa za neprijatelja, da na veliku daljinu likvidira ličnosti koje su kreatori dušmanske politike prema nama. I još mnogo toga, što će primeniti kad bude kucnuo čas definitivnog obračuna.

Definitivna istorija Srba i žrtvovanje Genšera, Olbrajtove i Buša u Rimskom bunaru

Pojedini članovi ili simpatizeri grupe, kao stariji vodnik Savić, koji je prestao da radi sve drugo, samo da bi napisao "Definitivnu istoriju Srba", tvrdili su da pre obračuna sa zlom koje se zove Novi svetski poredak, valja neutralisati izvore zla u Srbiji. Po njegovoj teoriji, za koju je tvrdio da je neopozivo dokazana, taj majdan katastrofa za Srbiju i Balkan je Rimski bunar na Kalemegdanu. Iz njega izbija sve što ne valja.

Da bi se stvar neutralisala i svela na običnu turističku grupu, bez uticaja na istoriju, valjalo je uhvatiti nekog od srpskih dušmana, na primer, Genšera, Buša, De Mikelisa ili Olbrajtovu, i baciti u bunar. Sve bi se, kaže, smirilo, samo je moguće da bi svetsko javno mnjenje malo reagovalo.

Ideja nije ostvarena pre svega iz razloga nemogućnosti hvatanja pogodnih lica, tako da bunar i dalje zjapi i preti.

Grupa 69 uništila Saratogu

Pukovnik Stojmenović tvrdio je da je svoju prvu uspešnu akciju obaranja aviona "Grupa 69" izvela 13. aprila 1994. godine, kada je sa nosača aviona "Saratoga" jedan F-16 prilikom pokušaja da poleti, pao u more. Da li je to učinak Grupe, ili greška pilota, teško je reći. Ali, misaona, paranormalna PVO grupacija Generalštaba navodi još neke podatke koji, navodno, potvrđuju tezu da je taj tim bio uspešan, pre svega nad nebom Republike Srpske, gde je, kako kaže inž. Vlajić, palo preko 40 dušmanskih letelica. Na ostalim prostorima bivše SFRJ, pre agresije NATO, prema istom izvoru, poginulo je preko 60, što viših što nižih američkih vojnih funkcionera.

Postojanje Grupe 69 među prvima je javnosti obelodanio novinar Milomir Marić, ali su i drugi brojni predstavnici medija pisali o njima.

Milomir Marić

printscreen

Milomir Marić, Foto: printscreen

Milošević ponovo aktivira Grupu 69

Grupa je navodno prestala da postoji nakon ratova u Hrvatskoj i BiH, ali je uoči bombardovanja ponovo aktivirana, a neki izvori tvrde da je to učinjeno lično po nalogu Slobodana Miloševića.

Još nije poznato šta je "Grupa 69" učinila u okršaju sa NATO, i koliko palih letelica generali Smiljanić i Ojdanić mogu da pripišu njoj. Gospođa Milja Vujanović-Regulus je opasno nagrdila sve one koji ne veruju u naklonost zvezda Srbima. O nenormalnim i mračnim stranama rata, pukovnik dr Svetozar Radišić napisao je i nekoliko knjiga.

Slobodan Milošević

Screenshoot RTS

Slobodan Milošević, Foto: Screenshoot RTS

Nije poznato da li je Generalštab, posle iskustva sa NATO i dalje tolerisao rad "Grupe 69", pošto se o njenim učincima ćuti.

Grupa još uvek deluje?!

Možda Grupa 69 prima nove članove, možda priprema nešto novo. Spasoje Vlajić je u nedavnim medijskim istupima tvrdio da je grupa još uvek aktivna, kao i da još uvek, nije završila svoj zadatak. 

Nije nemoguće da su i NATO strukture uz ostale pripadnike mračnih sila Novog svetskog poretka formirali svoju grupu koja parapsihološkim, ezoterijskim, ili telepatskim sredstvima nemilice ometa ovu našu.