Mobilni telefon, android
Shutterstock
Mobilni telefon, android

Shutterstock

Mobilni telefon, android, Foto: Shutterstock

Krajolik planina i jezera deluje kao prilično bezopasna pozadina za telefon, međutim to nije slučaj. Sajt PhoneArena objavio je priču o tome kako korisnici Android 10 i starijih operativnih sistema ne smeju da koriste ovu sliku kao pozadinu početnog ili zaključanog ekrana.

Kada iskoristite ovu sliku, desiće se spontano resetovanje uređaja, koje se odvija u nedogled, jer telefon uspeva da se pokrene, ali pri učitavanju korisničkog interfejsa ponovo dolazi do resetovanja. Iz nekog razloga je ova slika u poslednjih nekoliko dana maja bila popularna, a pretpostavljamo da su je mnogi korisnici preuzeli iz znatiželje, da bi se potom našli u problemu.

phonearena.com

"ukleta" slika, Foto: phonearena.com

Korisnici Android 11 operativnog sistema, koji još uvek nije zvanično dostupan krajnjim korisnicima i u BETA fazi je, nema ovaj problem zbog postojanja automatskog sRGB konvertora, koji pretvara slike nepodržanih profila u podržane.

Jedno od rešenja za korisnike uređaja sa Android 10 sistemom i starijim jeste da pokrenu telefon u tzv. Safe Mode-u i promene slike ekrana i zaključanog ekrana na taj način, dok će svi ostali, nažalost, morati da primene tzv. Hard Reset svog uređaja i izgube podatke.