NAUČNICI NISU BILI SPREMNI ZA OVAKAV PRIZOR Uginulog kita voda izbacila na obalu, otvorili su ga i ostali zapanjeni šta je sve bilo u njegovom stomaku!

Radnici lokalnog prirodnjačkog muzeja pronašli su kita ranije ovog meseca istočno od grada Davao.

Kit
Kit, Foto: screenshoot/Youtube

Uginuli kit koga je voda izbacila na obalu Filipina imao je 40 kilograma plastičnih kesa u stomaku, saopštili su istraživači.

Radnici lokalnog prirodnjačkog muzeja pronašli su kita ranije ovog meseca istočno od grada Davao.

 

Muzej je putem "Fejsbuka" saopštio da je životinja u stomaku imala do sada neviđenu količinu plastike kada je reč o kitovima, preneo je Bi-Bi-Si.

Pronađeno je 16 vreća za pirinač i "brojne kese za kupovinu", navodi se u saopštenju. Muzej će u narednim danima objaviti kompletnu listu plastičnih predmeta.

 

- Nisam bio spreman za toliku količinu plastike. Toga je bilo toliko da je plastika počela da se kalcifikuje - izjavio je osnivač muzeja Darel Blečli.

Upotreba plastike za izradu predmeta za jednokratnu upotrebu je veliki problem u pojedinim zemljama jugoistočne Azije, uključujući Filipine.

Pet azijskih zemalja - Kina, Indonezija, Filipini, Vijetnam i Tajland - zajedno imaju udeo od 60 odsto u plastičnom otpadu koji završava u okeanima, navodi se u izveštaju grupa za zaštitu okoline "Očuvanje okeana" i "Centra Mekinsi za poslove i okolinu" iz 2015. godine.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi