REALNO, U PRAVU SU! U ovom selu se ženama ne proporučuje da zatrudne, a možete da se doselite samo ako ste operisali slepo crevo - RAZLOG JE SUROV!

Život na Antarktiku nije lak posebno ako uzmemo u obzir da se zimi temperature spuštaju i do -50 stepeni, pa stanovnici nekada i po nekoliko nedelja ne izlaze iz kuće.

Antarktik
Ilustracija: Profimedia

Čileansko selo Villa Las Estrellas nalazi se na Antarktiku, a radi se o istraživačkoj i vojnoj bazi koja je udaljena hiljadu kilometara od prve veće bolnice, pa se ljudi ove mogu doseliti samo ako imaju operisano slepo crevo.

OBIČAJ KOJI MORATE DA ZNATE Šta učiniti sa brojanicom kada se pokida?

To pravilo važi i za naučnike i vojna lica koja uglavnom naseljavaju ovu bazu, ali i njihove porodice.

U samom selu ima tek nekoliko lekara, ali niko od njih nije specijalizovani hirurg. Zato oni koji dođu ovde moraju biti spremni na činjenicu da se hitne operacije ne mogu obavljati na licu mesta, pa se takvim uslovima života i prilagođavaju.

Takođe, ženama koje žive u ovoj bazi se ne preporučuje da zatrudne.

ČIKA DRAGO ODUŠEVIO BALKAN Snimio ga radar kako jurca drumom, a kod sudije se izvukao na neviđenu foru!

Leti ovde živi tek 150 stanovnika, a zimi se ta brojka prepolovi. Selo je opremljeno osnovnim institucijama, ima malu školu, poštu, banku, teretanu, rusku pravoslavnu crkvu i malu radnju suvenira, pa čak i hostel sa dvadesetak kreveta.

Komunikaciju s ostatkom sveta održavaju preko satelitskih telefona, a u školi postoji samo nekoliko računara s pristupom internetu.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi