Italija
Profimedia
Italija

Profimedia

Italija, Foto: Profimedia

Oni žive u zabačenom gradiću u koji je teško ući i iz kog je teško izaći, pa su često jedini stanovnici u gradu. Uprkos udaljenosti, i dalje se pridržavaju mera uvedenih u Italiji kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Paze da su uvek međusobno udaljeni najmanje dva metara. Kad se sastanu da popiju kafu, sede na suprotnim krajevima, a u šetnji nose maske.

"Jako se bojim virusa. Ako se razbolim, prepušten sam sebi, ko bi se brinuo za mene? Star sam, ali želim da nastavim da živim ovde, čuvam svoje ovce, vinove loze, košnice i voćnjak. Da berem tartufe i gljive. Uživam u svom životu", rekao je Karilji.

S druge strane, Nobili je rekao da se jednostavno drži pravila.

"Nošenje maske i poštovanje socijalne distance nije samo iz zdravstvenih razloga. To nije nešto 'loše' ili 'dobro'. Ako postoje pravila, morate da ih se pridržavate zbog sebe i zbog drugih ljudi. Stvar je u principu", dodao je.

Kažu i da u grad odlaze samo kada im trebaju lekovi ili zbog posete ljekaru, ali ističu da im ne smeta udaljenost od drugih ljudi, posebno sada za vreme pandemije, prenosi CNN Travel.

"Vodimo vrlo jednostavan život. Sve što imamo u ponudi su svež vazduh, mir, tišina i zdrava planinska voda. To je naš spas", kazao je Karili.

PROČITAJTE JOŠ: