ROBOTIMA PROTIV MEDVEDA U Japanu su došli na veoma zanimljivu ideju kako da zaštite grad (VIDEO)

Japanski grad Takikava uveo jednu zanimljivu inovaciju. Ovaj grad je postavio nekoliko robot vukova koji se kreću i zavijaju u nadi da će poplašiti medvede koji postaju sve veća pretnja ovom gradu.

Vuk robot
Vuk robot, Foto: Youtube /Print scren

Gradske vlasti Takikava koji se nalazi na ostrvu Hokkaido, su naručili robot vukove kad su se medvedi pojavili u septembru mescu.

A već nakon nekoliko dana gradske vlasti su objavile da se divlje životinje -medvedi više ne pojavljuju otkad su roboti postavljeni.

Susreti sa medvedima nisu retkost u Japanu, ali su se u poslednjih pet godina mogli pronaći samo u ruralnim područjima na severu i zapadu japana.

Međutim, od početka 2020. godine, zabeleženo je čak nekoliko napada, a dva su završila kobno. Iz tog razloga je grad je u oktobru sazvao hitan sastanak kako bi se što pre pronašao način kako zaštiti svoje građane.

Tako se došlo na ideju robota sa likom vuka, mehaničke životinje na četiri noge, sa širom otvorenim čeljustima i očima koje svetle.

Senzori za detekciju pokreta aktiviraju robote svaki put kad se u blizini primeti kretanje, a potom robot vukovi pokreću glavu, emituju crvenu svetlost iz očiju i prave buku. Roboti-vukovi su kreacija Ohta Seikija, a od 2018. godine i do sad je prodato oko 70 komada.

Vukovi u Japanu su istrebljeni pre skoro stotinu godina, a čini se sad su se vratili u novom obliku (obliku robota) kako bi stali na put medvedima čija se aktivnost povećava pred ulazak u zimski san.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi