Hijeroglifi
Shutterstock
Hijeroglifi

Shutterstock

Hijeroglifi, Foto: Shutterstock

Arheolog Rejmond Džonson veruje da je tu sahranjen pripadnik egipatske kraljevske porodice koji je posetio peti kontinent između 2637. i 2614. pre naše ere. Prema Džonsonovoj teoriji dvojica prinčeva egipatske kraljevske porodice su otkrivali nove svetove, stigli do Australije, a jedan se razboleo i umro. Ovi hijeroglifi označavaju njegovu grobnicu.

Zanimljivo je što su egiptolozi poslali hijeroglife u Kairo i protumačeni su kao staroegipatski. Geološkim ispitivanjem je utvrđeno da su, zaista, stari najmanje 4.000 godina!

Stari Egipat

Youtube /Print scren

Stari Egipat, Foto: Youtube /Print scren

Kevin Gavi Dankan, jedan od aboridžinskih vođa, tvrdi da njegov narod u pričama spominje Egipćane koji su dolazi u potrazi za mudrošću.

- Egipćani su ovde dolazili pre Evropljana, jer su imali slična verovanja kao mi - kaže Dankan.

Aboridžinski vrač Geri Simon Jagamara tvrdi da je njegov narod bio duhovno povezan preko neba sa Egoipćanima. Tačnije, oba naroda veruju da su na Zemlju stigli sa neba.

- Ako se malo prisetite, shvatićete da je među blagom u poslednjoj piramidi pronađen bumerang, a na mnogim crtežima u egipatskim grobnicama se mogu videti kako love patke uz pomoć bumeranga - kaže Geri Simon Jagamara, vrač.

Egiptolozi sa Mekueri univerziteta u Sidneju tvrde da 300 hijeroglifa u Kariongu nisu autentični.

- Sa zadovoljstvom bih potvrdio vezu Egipćana i Aboridžina, ali mislim da je nemoguća, jer da su stigli do Australije oni bi se iskrcali na zapadnoj obali, a ne istočnoj, koja je dalja - kaže Bojo Okinga, profesor sa odeljenja za istoriju.

- Tada su se vratili austrlijski vojnici stacionirani u Egiptu tokom Prvog svetskog rata i verovatno su to oni uradili - zaključuje Bojo.

Pročitajte još: