Šuma u obliku gitare
Printscreen/YouTube
Šuma u obliku gitare

Printscreen/YouTube

Šuma u obliku gitare, Foto: Printscreen/YouTube

Neke ljubavi su toliko snažne i vanvremenske da se o njima pišu knjige, pričaju priče i pevaju pesme. Da život piše romane, uverio se i Pedro Martin Ureda iz Argentine, jedini čovek na svetu koji u svom posedu ima šumu u obliku gitare. Međutim, iza ovog dela kom se dive svi koji se u vazduhu nađu iznad šume u regiji Pampar, krije se tužna ljubavna priča.

Naime, Pedro je ovaj zanimljivi poduhvat planirao sa svojom suprugom Grasijelom. Inspiraciju je pronašla sama Grasijela kada je jednom letela avionom iznad Pampe i primetila farmu koja, kroz topografiju, liči na vedro za mleko. Odlučila je da na njihovoj farmi naprave džinovsku gitaru, jer je oduvek volela taj instrument. Realizaciji tog projekta želeli su da se posvetite čim budu imali više vremena.

Nažalost, Pedrova Grasijela je u 25. godini iznenada preminula. Aneurizma na mozgu pokosila je kako nju tako i peto dete koje je nosila. Nesrećni Pedro nije želeo da želju svoje supruge ostavi neostvarenu, pa je odlučio da nakon nekoliko godina, sam zasadi šumu. Sada star 71 godinu, on i njegovo četvoro dece zasadili su skoro 7000 stabala za sve ove godine. Bilo je potrebno više decenija da šuma konačno dobije željeni oblik.

Za ivice koristio je čempres, od čega je napravio i zvezdu na sredini, a plavi eukaliptus koristio je da izvede žice gitare. U pogledu na nesvakidašnju šumu uživaju mnogi turisti koji se vinu nad Pampasom, dok Pedro, njen kreator, u lepotama svog dela koje ga podseća na ljubav, uživa samo gledajući slike, jer se plaši letenja.