Muškarac
Profimedia.rs
Muškarac

Profimedia.rs

Muškarac, Foto: Profimedia.rs

Holandski guru za pozitivnost ima 69 godina, ali kaže da se oseća tako, pa je započeo pravnu bitku kako bi mu sud zvanično "skinuo" 20 godina. Smatra da je zbog svojih godina diskrimisan na dejting aplikaciji.

Emile Ratelband je rekao sudu u Arnhemu u Holandiji da mu nije prijatno sa njegovim datumom rođenja i uporedio je svoj problem sa diskriminacijom koju doživljavaju transrodne osobe.

On je istakao se njegove godine ne odražavaju na njegovo emocionalano stanje i da se on bori da pronađe ljubav. Umesto da mu u dokumentima piše da je rođen 11. marta 1949. godine, on traži da mu promene godinu na 1969.

- Kada imam 69 godina, osećam se ograničeno. Ako bude pisalo da imam 49, onda mogu da kupim novu kuću, da vozim drugačiji automobil... Mogu mnogo toga da radim. Kada sam na Tinderu ne dobijam odgovore pošto imam 69 godina. Kada budem imao 49, biću u boljem položaju - kaže on.

Ističe da su mu doktori rekli da izgleda kao da ima 45 godina, pa je sebe opisuje kao mladog boga, prenosi Gardijan.

Pročitajte još:

Sudija je rekao da je moguće da se preko suda zatrži promena pola, jer to zakon sada dozvoljava. Ali ističe da što se tiče godina da je to dosta drugačije, i da je pravo pitanje kako će se njegovi roditelji osećati kada 20 godina njegovog života bude izbrisano iz evidencije.

Međutim, ovaj muškarac ističe da su njegovi roditelji umrli. Takođe je istakao da je spreman da se odrekne prava na penziju, kako bi osigurao da ne postoje posledice po promenu njegovih godina.

Tužilac je naveo da bi to onda značilo da u budućnosti moraju da postoje zdravstvene institucije koje će procenjivati nečije "emocionalno godište".