Josip Broz Tito
printscreen
Josip Broz Tito

printscreen

Josip Broz Tito, Foto: printscreen

Tajnu dugu skoro šest decenija, o emocijama čuvene italijanske glumice koju je gajila prema pokojnom Maršalu, otkrio je Nenad Vuković, koji je pre nekoliko godina otkupio Titove vinograde.

- Jovanka je bila ljubomorna kada je Sofija dolazila iz Italije u Srbiju kod druga Tita. Postoje zapisi o njenim posetama i tu stoji i da je volela piletinu i bajadere, a Tito je bio poznat kao ljubitelj grožđa - a Nenadove reči potvrđuje i Dragan O. koji je svojevremeno služio Titu.

Tito je 1975. kupio stan na Menhetnu za 100.000 dolara

Alo!

Tito je 1975. kupio stan na Menhetnu za 100.000 dolara, Foto: Alo!

Osim što ističe kolika je čast bila da radi za tadašnjeg predsednika, Dragan se dobro seća i tadašnjih Sofijinih poseta.

- Tada sam bio mlad. Bila je velika čast raditi za predsednika. Sećam se kada je dolazila Sofija. Ona je bila zaljubljena u njega. Bila je prelepa, svi su se okretali za njom - ističe nekadašnji Titov zaposleni, ali i navodi da je Tito tada imao oči samo za svoju Jovanku.

- On je voleo Jovanku, a Sofija njega. Tačno je to što je gospodin Vuković rekao da je Jovanka bila ljubomorna na glumicu. Sofija je na Titove manifestacije dolazila javno, a tajno, kada, vi procenite sami - rekao je Dragan.