"Pobednik"
Alo.rs
Pobednik

Grad Beograd

Pobednik, Foto: Grad Beograd

Godinama unazad nadležni su izbegavali da pričaju o činjenici da je spomenik na Beogradskoj tvrđavi nagnut, a otvoreno je o tome počelo da se govori tek kada je doneta odluka, ali i obezbeđena sredstva, za njegovu rekonstrukciju i stabilizaciju kako ne bi nastavio dalje da se naginje.

Međutim, mnogi se ne sećaju da je pre četiri godine, baš nekako u ovo vreme, kad su počeli radovi na sanaciji platoa ispred spomenika, otkrivena misteriozna prostorija koja se nalazila ispod njega! Nijedno dotadašnje georadarsko snimanje nije registrovalo da se ispod platoa bilo šta nalazi, zbog čega je ovo otkriće bilo za sve veliko iznenađenje.

Skrivenu prostoriju je pronašao jedan od radnika “Zelenila” kada je podigao kamene ploče. On je ugledao rupu i odmah prijavio Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, da bi nedugo zatim bilo obelodanjeno da misteriozna prostorija ima polukružni svod i da je omalterisana.

- Radnici "Zelenila" su tokom uklanjanja zastora sa platoa "Pobednika", u okviru svojih radova, naišli na jedan otvor za koji su pokušali da utvrde o čemu se radi i gde vodi, pa su pomoću mobilnih telefona snimili filmčić . Film je odmah donet u Zavod i pregledom smo utvrdili da se ispod nalazi jedna podzemna prostorija. Preklapanjem planova utvrdili smo da se radi o nekoj prostoriji koja u njima nikada nije ubeležena. Georadarska istraživanja koja su rađena na ovom prostoru nikada je nisu zabeležila -- rekla je tada, nakon otkrića, Nela Mićović, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Pročitajte još:

Odmah su usledila najraziličitija nagađanja. Od onog da se radi o prostoriji iz rimskog doba, preko varijante da je reč o podrumu Pašinog konaka, do one koja je nekako imala najviše poklonika, da je u stvari reč o Titovom bunkeru iz vremena nakon Drugog svetskog rata.

Navodno, kako su pisali mediji, "Tito se plašio da bi Staljin mogao da ga napadne brodovima iz Mađarske, a onda je posle "primirja" bunker bio zatrpan i – zaboravljen".

Ukrao kola hitne pomoći, pa krenuo da gazi! Neviđeni haos na ulicama, mnogo povređenih! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/T.Đ DATUM I VREME: 22.10.2019. 13:55 - 22.10.2019. 14:08 Nezapmćena pometnja u norveškoj prestonici. Oslo, Foto: screenshoot/Facebook Nekoliko osoba je povređeno kada je jedna neimenovana osoba ukrala vozilo hitne pomoći i gazila ljude na ulici u Oslu. Policajci su ispalili pucnjeve u ambulantu, ranili i uhapsili muškarca koji u pucnjavi nije kritično povređen.

Ipak, posle mnogo podignute prašine utvrđeno je da je otkrivena prostorija kod "Pobednika" deo vodovodno-kanalizacionog sistema! Odnosno da se tu nalazio cevovod izgrađen u prvoj polovini 20. veka.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!