Sanduk kovčeg sahrana
Profimedia
Sanduk kovčeg sahrana

Profimedia

Sanduk kovčeg sahrana, Foto: Profimedia

Putnici koji su ušli u voz na stanici Novokosino u Moskvi bili su zapanjeni kad su pre nekoliko dana videli dva mladića kako unose mrtvački kovčeg obavijen grimiznom tkaninom.

Na video snimku, koji u Rusiji naveliko cirkuliše, vidi se kako se mladići bore sa težinom kovčega dok ostali putnici gledaju u čudu. Mnogi su se zapitali da su zaista nosili mrtvaca u kovčegu do mesta njegovog poslednjeg počivališta ili je u pitanju bila neslana šala.

Pročitajte još:

Obezbeđenje je nakon nekog vremena zamolilo mladiće da napuste stanicu, ali nije poznato da li su oni stigli do svoje destinacije da obave šta su planirali pre nego što su zaustavljeni.

- Ljudima, naravno, nije ugodno kad idu metroom, a neko uđe sa kovčegom. Posebno kad putnici ne znaju šta je unutra – izjavio je Jevgenij Gerasimov, predsedavajući Komisije za kulturu i masovne komunikacije ruske Dume.

Nadležni za podzemnu železnicu naveli su u saopštenju da mladići nisu prekršili nikakav zakon i da su čak platili dodatnu sumu od 60 rublji (cena karte za prtljag) kako bi preneli kovčeg.

Kako prenosi RT, mladićima se 1. decembra pokvario automobil, zbog čega su bili prinuđeni na drastične mere kako bi isporučili kovčeg, iako ostaje nejasno da li su oni pogrebnici ili majstori za efekte u industriji zabave.

Ovo nije ni prva a verovatno ni poslednja bizarna scena iz moskvovskog metroa. U novembru je jedna žena putovala podzemnom železnicom noseći na ramenu svog kućnog ljubimca – lisicu.