Đurđevdan, kako je nastala pesma
Printscreen: Youtube
Đurđevdan, kako je nastala pesma

Printscreen: Youtube

Đurđevdan, kako je nastala pesma, Foto: Printscreen: Youtube

Na putu prema kazamatu, zatočenici u vagonima bez hrane i vode počeli su da padaju u krize zbog straha i neizvesnosti. Uopštem haosu jedan od njih je zapevao...

Pročitajte još:

OSTAVIO PORUKU SRBIMA Auto sa zagrebačkom registracijom parkiran u Beogradu. Svi gledaju šta piše na zadnjem staklu (FOTO)

EVROPSKA UNIJA GORI ZBOG KOSOVA! Federika Mogerini rekla oštro NE Merkelovoj i Makronu, lome se koplja, udarila sila na silu!

 

 

 

Čuvena pesma "Đurđevdan" nastala je u "vozu smrti", koji je putovao iz Sarajeva za Jasenovac, otkriva profesor Žarko Vidović, istoričar umetnosti iz Sarajeva, koji je bio u zloglasnom koncentracionom logoru 1942. godine.

NOVI SNIMAK DIVLJANJA PIJANOG KOMENTATORA Evo šta se tačno desilo pre nego što je Milojko Pantić (72) udario u vozilo interventne!

Prema njegovim rečima, na putu prema kazamatu, zatočenici u vagonima bez hrane i vode počeli su da padaju u krize zbog straha i neizvesnosti.

VOJNIK SAŠKO JE PAO MRTAV, A RULJA JE JURNULA Sećanje na krvavi Đurđevdan 1991 u Splitu, dan kad je konačno umrla Titova država

U opštem haosu, jedan od njih, za koga se tvrdi da je bio član sarajevske "Sloge", u sopstvenom grču i nemoći, iz ponosa i prkosa, prvi put je zapevao "Proljeće na moje rame slijeće, đurđevak zeleni, svima osim meni - Đurđevdan je!".