Automobili
screenshoot
Automobili, Foto: screenshoot

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi kako jedan od sveštenika Srpske pravoslavne crkve osveštava preko dvadeset automobila koji stoje parkirani ispred jedne crkve. Fotografija je, naravno podigla veliku buru zbog činjenice da se sveštena lica bave takvim stvarima. Međutim, kao i obično, istina je sasvim drugačija.

PROČITAJ JOŠ:

Naime, masovno osveštavanje automobila je održano prošle godine u mestu Prilike pored Ivanjice, i tom prilikom se na jednom mestu okupilo preko 100 automobila. Prema rečima sveštenika Siniše Nikitovića, cilj ovog čina je bilo humanitarnog karaktera, a sav prilog je otišao u ruke dečaka MIlana Rabrenovića, koji boluje od jednog oblika autizma.

On je tom prilikom za portal Vesti izjavi kako je veoma radostan što se toliki broj parohijana javio i pomogao Milanu.

- Uradili smo koliko je u našoj moći, prikupili smo novac onoliko koliko su ljudi mogli da daju, a za mene i sve ljude dobre volje koji su se odazvali mom pozivu najlepša nagrada će biti da nam se Milan sa lečenja u Beču vrati zdrav, veseo i nasmejan - rekao je tom prilikom okupljenim parohijanima sveštenik Siniša Nikitović.

BONUS VIDEO: