Mlada, venčanje
Shutterstock
Mlada, venčanje

Shutterstock

Mlada, venčanje, Foto: Shutterstock

Devojka iz Kruševca se nedavno udala, ali jedva. Ceo život je maštala o svadbi iz snova, ali taj čin je upropastio njen kum. Ovo je njena ispovest:

"Bio je savršen prolećni dan. Udavala sam se za čoveka sa kojim sam provela polovinu svog života – od osmog razreda bili smo zajedno. Sve je bilo baš onako kako smo planirali i svi su bili tu: prijatelji, porodica. Govorili su mi da sam prelepa mlada, da sijam, da smo divni. Svadba je bila u jednoj luksuznoj sali u našem gradu, sve je bilo roze, u mojoj omiljenoj boji. Svi su bili apsolutno oduševljeni. Matičar je trebalo da dođe u 15 sati, a tek posle toga da zaplešemo prvi ples i proveselimo se sa našim zvanicama.

Došao je čin venčanja. Matičar je ispričao svoje, i baš kada je trebalo da odgovorim na pitanje da li pristajem da se udam za Martina, a ja zaustila da kažem “DA”, čuo se kumov glas. Martinovog kuma.

"Imam ja nešto pre toga, gospođo matičarko, ako se ne ljutite?" pitao je on.

mlada, venčanje, plakanje

Shutterstock, ilustracija

mlada, venčanje, plakanje, Foto: Shutterstock, ilustracija

Svi su bili šokirani, ali od šoka niko nije odreagovao, a matičarka je mimokom dala znak da može da uradi to što je naumio. Tada je Laza otišao do svoje devojke, za koju nismo ni znali da postoji a još manje da će doći na našu svadbu, zaboga, on je venčani kum i zašto bi dovodio nepoznatu, anonimnu osobu sa kojom je navodno u vezi tri nedelje na takvu jednu svadbu?! Pritom, znamo se svi punih 14 godina i znao je da smo Martin i ja o ovom danu sanjali. Godinama. E, zato sam besna.

Uglavnom, prišao je devojci i kleknuo. Izgovorio je četiri reči koje mi i dalje odzvanjaju u glavi: “Udaj se za mene“. Ljudi su od šoka počeli da se smeju.

I dok su svi bili ushićeni i veseli, ja sam zgroženo posmatrala sve. Čak je i Martin oduševljeno otišao da izljubi novopečene verenike. I tek posle nekoliko minuta, matičarka nas je vratila u realnost rečima “Izvinite, imam zakazano sledeće venčanje za pola sata, možemo li da obavimo ovaj čin?”

I tada sam rekla da. I svima je bilo lepo, svi su bili srećni, osim mene.

Od tog trenutka se pola svadbe ni ne ne sećam. Toliko je sve postalo nevažno, mojih pet minuta, moj trenutak najvažniji u životu je upropašćen… i to niko nije razumeo. Svima je bilo super što su mi drugi ukrali to. Razumite, nije problem što je neko nekog prosio. Problem je što je za to odabrao najgori trenutak i što nije pitao mladence da li se slažu da im neko ukrade trenutak.

Čekam slike sa svadbe, rekli su dobićemo ih za desetak dana, i plašim se na šta će ličiti. Da li ću toga želeti da se sećam do kraja života? I pitam se, da li želim da provedem život sa čovekom koji i dalje ne shvata kako sam doživela događaj sa našeg venčanja, jer je njemu to, izgleda ok! Razmišljam da se možda i razvedem. Eto. E, sad mi sudite", ispričala je devojka.

Komentari (5)

Maja

10.12.2019 22:09

Ma ko šiša kuma on je prostak i seljačina hteo da ispadne "pametan" a ustvari budala.Nemoj dete zbog tog da upropastis svoj život pogotovo što si toliko dugo tim čovekom i sigurno da se dobro slažete ne bi bili u braku da nije tako.Na svadbi moje drugarice kad je mlada bacala bidermajer skoči budala i uhvati bidermajer za svoju devojku jer nije znao kako da je zaprosi kaže tako se radi u njegovom selu ,svi smo bili zatečeni mlada očajna kume i sestre iznenađene očaj a šta da se radi .

Octobar

11.12.2019 08:16

Ja te, devojko, razumem i opravdavam iako nisam dozivela nista slicno..

naja6

11.12.2019 16:52

U pravu si sve, taj vas kum je ocigledno sebican i plitkog razmisljanja.Sto se tice supruga verovatno je dobrica u pitanju i vremenom ce uvideti da si u pravu.Nije to za razvod nikako.

Dejan

13.12.2019 11:25

Kakvi bezosecajni ljudi!Upropastis najlepsi dan devojci...a i ovaj njen otiso da cestita!?Cc

Dejan

13.12.2019 11:27

Kakvi bezosecajni ljudi..upropastis najlepsi dan devojci.A i ovaj njen covek otiso da cestita?!cc