Mesec
Tanjug/Jaroslav Pap
Mesec

Tanjug/Jaroslav Pap

Mesec, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Tek je 14 dana prošlo od ulaska u Novu godinu, a teoretičari zavere tvrde da je ostalo samo sedam dana do smaka sveta. Redak fenomen krvavi Mesec, koji je prema tvrdnjama jednog američkog sveštenika, opisan u Bibliji, dogodiće se 21. januara.

Pomračenje Meseca, koje se događa samo 28 puta u jednom veku, mnogi teoretičari zavere vide kao znak upozorenja biblijskog proročanstva koje se ostvaruje.

Džon Hagi, američki sveštenik, u svojoj apokaliptičnoj knjizi "Četiri krvava Meseca: nešto će se promeniti" sugeriše da je ova pojava ispunjene proročanstva opisanog u svetoj knjizi.

Hagi je napisao da se ovaj fenomen tokom potpunog pomračenja pominje u knjizi proroka Joela 2:31: "Sunce će se pretvoriti u tamu, a Mesec u krv, pre nego što veliki i užasan Gospodnji dan dođe".

Pol Begli, protestantski sveštenik iz Vest Lafajeta u Indijani upozorio je Amerikance da se spreme za krvavi Mesec, koji će se iznad Sjedinjenih Država desiti između 20. i 21. januara.

PROČITAJ JOŠ:

- Događa se nešto biblijsko što nagoveštava Drugi Hristov dolazak - rekao je sveštenik Begli.

On je upozorio na ovo proročanstvo.

- Predviđanje ovog apsolutnog događaja biblijske prirode će se dogoditi. Da. Da li je super krvavi Mesec znak sudnjeg dana za čovečanstvo? Da li to dolazi? Da - rekao je on.

Begli je naglasio da "nema sumnje" da je krvavi Mesec u januaru proročki znak iz Biblije.

Neki stručnjaci za Bibliju, međutim, odbacuju njegove tvrdnje i kažu da krvavi Mesec ne najavljuje apokalipsu.

I krvavi Mesec koji se dogodio u julu prošle godine takođe je trebao da donese smak sveta, a koliko vidimo, svi smo još živi.