OSTAJE MISTERIJA I DANAS: Šta se dogodilo sa Dailenom nakon što se penjao zloglasnom stepeništem na Havajima?

Dailenn Pua je došao Vaianaeu u posetu svojoj baki Dailenn Pua Nestao sa Haiku stepenica, jedne od najopasnijih staza na Havajima.

stepenice do neba, priroda, planina
stepenice do neba, priroda, planina, Foto: Shutterstock

Dailenn Pua je bio u poseti svojoj baki u Vaianae sa Velikog ostrva. Prema rečima njegove bake, Marte Bear, Pua je zanimala pešačenje stepenicama do neba, zabranjenom stazom na zavetrenom delu Oahua, međutim, rekla je svom unuku da je zatvorena, a vlasti ne dozvoljavaju nikome da se popne na tu planinu. Bilo je to na vestima.

Dailenn Pua je nestao . Stepenice se nalaze na vrhu opasnog grebena sa obe strme litice.
U petak ujutru 27. februara 2015. godine, Pua je napustio bakin dom i ušao u autobus iz Vaianae, Oahu, i nikad se više nije vratio.

Marta je tvrdila da je njen unuk rekao da ide na planinarenje, ali nije mislila da će zaista ići tamo, budući da mu je već rekla da je to mesto zatvoreno, a ako bi se popeo tamo gore, mogao bi biti zatočen.

Ko je tajni čovek Haiku stepenica?

Policija Honolulua rekla je da je Pua poslao fotografije na kojima je naznačio da je bio na tragu Haiku stepenica oko 11:00 sati. Od tada ga više nisu videli ni čuli.

Jedna od slika koju je podelio Dailenn Pua prikazuje nepriznatog čoveka kako ga prati na planinarskoj stazi.

Porodica Dailenn Pua detaljno je proučavala slike koje im je slao pre nego što je nestao tokom planinarenja. Pronašli su muškarca, jedva vidljivog u pozadini jedne Puaine slike. Teoretizovali su da je možda misteriozni čovek sledio Pua.

Opsežna potraga za Dailenn Pua

Do sada je napor potrage proširen, vatrogasci, lokalni dobrovoljci, operateri bespilotnih letelica, pa čak i američka mornarica tražili su Pua i sa kopna i iz vazduha.

U ponedeljak su dva planinara prijavila da su čuli vapaje za pomoć, proširujući potragu vatrogasaca na utorak 3. marta 2015. Iako je ta potraga prekinuta tog popodneva, izvestili su Havaii Nevs, Pua-ina rodbina i lokalni dobrovoljci nastavili su da češljaju planine da bi na bilo koji način došli do njega.

„Potražite Moke Pua“

Grupu na Fejsbuku pod nazivom „Potraga za Moke Pua“ stvorila je Pua-ova snaja da bi se povezala i ažurirala one koji traže nestalog tinejdžera.

Sadašnje stanje „Stepenica do neba“

Iako je zatvoreno za javnost od 1987. godine, Stairvai to Heaven je popularno planinarenje na Oahu. Sudbina staze postala je tema rasprave nakon što su stepenice oštećene jakim kišama i snažnim olujama. Neki kažu da stepenice treba u potpunosti ukloniti, dok drugi tvrde da ih treba popraviti i otvoriti za javnost.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi