STUDENTI SPASAVAJU EKONOMIJU Slovenci smislili kako da zarade velike pare, novac počeo da se sliva u Ljubljanu

Hotelski lanac Union Kolekšen (Union Hotels Collection), koji u vlasništvu ima pet hotela u centru Ljubljane, osmislio je alternativne načine da popuni kapacitete za vreme korona krize.

Ljubljana kao dobar primer
Ljubljana, Foto: Privatna arhiva

Ova hotelska grupacija je saopštila danas da je u pojedinim hotelima izdala sobe studentima u dugoročni najam, dok neke objekte iznajmljuje firmama kao poslovni prostor, prenosi agencija STA.

Da li ste bili u Sloveniji ove godine?

Ukupan broj glasova: 145

  • Da: 30% (43)
  • Ne: 70% (102)

Nastojeći da se izbori sa teškim uslovima poslovanja izazvanim pandemijom Kovid-19, menadžment je odlučio da krene sa izdavanjem raspoloživih hotelskih soba studentima u renoviranom hotelu Central i u novom omladinskom hotelu “Fuzi Log”, a takođe rentiraju i nekretnine privrednicima kao poslovni prostor.

"Većina novouvedenih poslovnih rešenja pokazala se uspešnima, jer su sobe koje se iznajmljuju studentima gotovo kompletno popunjene", navodi se u saopštenju hotelske grupe.

Kriza korona virusa ozbiljno je pogodila slovenački turizam, napominje STA i dodaje da će, prema proceni slovenačke turističkoj zajednice, međunarodni dolasci biti ove godine za 70 posto manji nego lani.

Država je priskočila u pomoć ovoj industriji s turističkim vaučerima, koji su posebno bili korisni za hotele na primorju, na planinskim destinacijama i banjama, dok hotelijerima u gradskim sredinama nisu doneli veću zaradu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi