Ljubljana kao dobar primer
Privatna arhiva
Ljubljana kao dobar primer

Privatna arhiva

Ljubljana, Foto: Privatna arhiva

Ova hotelska grupacija je saopštila danas da je u pojedinim hotelima izdala sobe studentima u dugoročni najam, dok neke objekte iznajmljuje firmama kao poslovni prostor, prenosi agencija STA.

Da li ste bili u Sloveniji ove godine?

 

Nastojeći da se izbori sa teškim uslovima poslovanja izazvanim pandemijom Kovid-19, menadžment je odlučio da krene sa izdavanjem raspoloživih hotelskih soba studentima u renoviranom hotelu Central i u novom omladinskom hotelu “Fuzi Log”, a takođe rentiraju i nekretnine privrednicima kao poslovni prostor.

"Većina novouvedenih poslovnih rešenja pokazala se uspešnima, jer su sobe koje se iznajmljuju studentima gotovo kompletno popunjene", navodi se u saopštenju hotelske grupe.

Kriza korona virusa ozbiljno je pogodila slovenački turizam, napominje STA i dodaje da će, prema proceni slovenačke turističkoj zajednice, međunarodni dolasci biti ove godine za 70 posto manji nego lani.

Država je priskočila u pomoć ovoj industriji s turističkim vaučerima, koji su posebno bili korisni za hotele na primorju, na planinskim destinacijama i banjama, dok hotelijerima u gradskim sredinama nisu doneli veću zaradu.