\ena sa dugim noktima, nokti
Instagram pr.screen
ena sa dugim noktima, nokti

Instagram pr.screen

ena sa dugim noktima, nokti, Foto: Instagram pr.screen

Aiana Villiams iz Hjustona bila je ponosna na titulu „najduži nokti na ženskim rukama“ . U Ginisovu knjigu rekorda ušala je 2017. godine sa ukupnom dužinom noktiju od 5,8 metara. Za njihovo lakiranje koristila je više od dve boce laka ya nokte, a manikiru joj je trebalo 20 sati da sredi sve.

Trideset godina nakon što se odrekla grickalice za nokte, shvatila je da želi da započne novo poglavlje u svom životu, iako je odluka da se oprosti od svojih „ljubavi”, kako ih je nazvala, bila teška.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ripley's Believe It or Not! (@ripleysbelieveitornot)

Međutim, nije želela da odseče nokte duge više od 7 metara sama kod kuće, jer je smatrala da su prema njenim rečima zaslužili da imaju svoje mesto u istoriji. Oprostila se od njih prošlog vikenda pred kamerama u dermatološkoj ordinaciji u Fort Vorthu u Teksasu, gde su prvi put od ranih 1990- ih morali da ih uklone električnim alatom.

„Sa noktima ili bez njih, i dalje ću biti kraljica“, rekla je Aiana. Njene uglačane nokte izložiće Riplei's Believe It or Not! u Orlandu na Floridi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ripley's Believe It or Not! (@ripleysbelieveitornot)

Nakon što je uklonila nokte, Aiana je odmah počela da radi stvari koje decenijama nije mogla , poput brzog pisanja poruke na mobitel, laganog ulaska u automobil i otvaranja vrata bez straha da će oštetiti nokte. Takođe se raduje pranju suđa ili spremanju kreveta.

Aiana insistira na tome da više neće dopustiti da joj nokti narastu do rekordne dužine, trebat će joj samo "samo" 15 centimetara. Međutim, želi da iskoristi svoju ljubav prema dugim noktima da podstakne druge ljubitelje noktiju koji bi želeli da se upišu u Ginisovu knjigu rekorda. "Radite šta želite! Neka svi budu svoji . Ako želite da pustit eduge nokte, učinite to ", dodala je.