Rajko Dujmić
YouTube/printscreen
Rajko Dujmić

YouTube/printscreen

Rajko Dujmić, Foto: YouTube/printscreen

Da upute poslednje zbogom Rajku Dujmiću, legendarnom kompozitoru i članu "Novih fosila", danas su u Aleju velikana na zagrebačkom Mirogoju, došle mnoge kolege, prijatelji, rođaci i poštovaoci njegovog lika i dela.

Nedavno preminuli Dujmić, autor nekoliko desetina hitova i evergrina poput "Košulja plava", "Šuti, moj dječače plavi", "Skitnica", "Rock me, Baby", imao je gotovo filmski život... Sve je prštalo od uspeha, slave, ljubavi, ali i svađa, drama, muke s porocima... Ipak, tri najteža dana u životu Rajka Dujmića bile su smrti majke Šarlote Štrejbelvierer Loti, poreklom Austrijanke, pesnika Slobodana Momčilovića Moke i prve pevačice "Novih fosila" Đurđice Barlović.

Loti, Moka i Đurđa su bile i najvažnije figure u životu Rajka Dujmića. Tada je, kako je Dujmić sam govorio, gubio tlo pod nogama. Nikada nije prihvatio njihove smrti, a posebno ga je uznemiravalo što su majka Loti i najbolji mu prijatelj Moka umrli na baš na njegov rođendan - 7. avgusta. Loti upokojila početkom osamdesetih godina, Moka 1985, a Đurđica Barlović 26. avgusta 1992.

- Đurđi je pozlilo na plaži u Pagu, prevezli su je trajektom do Interne bolnice u Zadru, gde je preminula od posledica akutnog infartka. Imala je svega 41 godinu. Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest - rekao je vođa "Novih fosila" Rajko Dujmić.

Dugo vremena Dujmić je pokušavao da pronikne simboliku ovih brojeva, datume smrti majke Loti, Slobodana Mončilovića Moke i Đurđice Barlović, a priča se da je pomoć zatražio i od numerologa i astrologa. Oni mu očito nisu pomogli, jer je do kraja pričao da mu to nije jasno, da je neverovatno i da to ne može biti slučajnost.

Sahrana na rođendan

Kada je reč o smrti članova "Novih fosila", postoji još jedna misterija... Bubnjar Nenad Šarić je sahranjen 9. maja 2012. godine, na rođendan svoje supruge Sanje Doležal, druge pevačice "Novih fosila".

Muzičar Rajko Dujmić preminuo je od posledica saobraćajne nesreće u 65. godini života. On je 29. jula, kod Ravne Gore, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u provaliju, a nakon operacije usled krvarenja u mozgu, podlegao je povredama 4. avgusta.

Mislite li da su datumi smrti slučajnost?

 

 .

Pročitajte: