Kruzer, žurka
Profimedia
Kruzer, žurka

Profimedia

Kruzer, žurka, Foto: Profimedia

- Mesec dana na brodu je možda kao dve godine na kopnu, zato što provodite toliko vremena sa tim ljudima - kaže Tejlor Sokol, direktor krstarenja kompanije "Holand Amerika".

PROČITAJ JOŠ:

On upozorava da činjenica da svi žive zajedno na jednom prostoru čini još težim da svako od partnera ima potrebnu količinu prostora i slobodnog vremena za sebe.

Kruzer

EPA/Valda Kalnina

Kruzer, Foto: EPA/Valda Kalnina

- Teško je da nekome date prostor koji mu je potreban kada živite možda deset metara od njega – kaže Sokol.

Čad Kamen, bivši menadžer proizvodnje u kompaniji "Seabourn Cruise Line", rekao je su seks šeme na brodovima bile jedna od razloga zbog kojih je prestao da radi na njima. On je čak bio veren sa koleginicom, ali je veridba raskinuta mesec dana kasnije jer je saznao da ga je izabranica prevarila u pauzi između dva ugovora za rad na brodu.

PREPORUČUJEMO:

Drugi razlog je to što rad na kruzerima otežava stvaranje porodice i podizanje dece, jer su radnici koji potpišu ugovor za radu na kruzeru nekad van kuće i po nekoliko meseci, odnosno dok ugovor traje.

Nina Beader, bivša radnica kompanije "Karneval" prestala je da radi na brodovima upravo zato što je želela da jednog dana ima porodicu, a strahovala je da će je rad na kruzerima sprečiti da provodi dovoljno vremena sa svojom decom.

- Nisam želela da se jednog dana probudim i shvatim da ima 40 godina, a da nemam decu - rekla je ona.