KO JE BILA PRVA MIS SVETA? Laskava titula joj donela nesreću, papa bacio prokletstvo na nju, a onda su sva vrata počela da joj se zatvaraju

Prvo takmičenje za Mis sveta održano je 1951. godine u Londonu, a pobedu je odnela tadašnja Mis Švedske, dvadesetdvogodišnja Kiki Hakanson.

Mis sveta
Mis sveta, Foto: Youtube /Print scren

Mis sveta danas je najprestižnija titula lepote, ali tada 1951, takmičenje je bilo zamišljeno kao jednokratan događaj - Festival bikinija, povezan sa Festivalom Britanije koji se održavao u isto vreme.

Cilj takmičenja bila je promocija ovih kupaćih kostima i, očekivano, privuklo je veliku pažnju javnosti.

Takmičilo se 27 devojaka. Čak 21 bila je iz Britanije (pravilo da svaka država šalje samo jednu prestavnicu uvedeno je kasnije), ali je na kraju ipak pobedila Kiki Hakanson iz Švedske.

Kiki koju su zvali "najlepša devojka Švedske" imala je 22 godine. Izgledala je prelepo, a osim što je postala prva Mis sveta ikada, bila je u još nečemu prva- sve do danas jedina je misica koja je titulu primila u bikiniju.

Zbog ovog poteza (koji su od nje zahtevali organizatori takmičenja) umesto slave, Kiki je doživela prilično neugodna iskustva- Papa je bacio na nju anatemu, a neke države sa rigoroznim religijskim normama su joj zabranile ulazak.

Bikiniji su takmičenju doneli toliki negativni publicitet da su već sledeće godine zabranjeni. Umesto toga, devojke su šetale u zatvorenijim kupaćim kostimima.

Tek decenijama kasnije bikiniji su ponovo dozvoljeni, ali je Kiki ostala jedina misica ikada koja je titulu primila noseći ih.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi