Poseta Redžepa Tajipa Erdogana
Tanjug
Poseta Redžepa Tajipa Erdogana

Tanjug

Poseta Redžepa Tajipa Erdogana, Foto: Tanjug

Emina Erdogan rođena je u Istanbulu 21. februara 1955. godine kao najmlađa od petoro dece u porodici. Pohađala je umetničku školu, ali ju je napustila pre nego što je diplomirala. U brak sa Erdoganom stupila je 4. februara 1978. godine i sa njim ima četvoro dece, dve ćerke i dva sina: Ahmeta Buraka, Nekmetin Bilal, Esru i Sumeje.

PROČITAJ JOŠ:

Ona se predstavlja kao žena koja živi skromnim i povučenim životom po striktnim muslimanskim propisima, provodeći vreme u kuhinji praveći domaće jabukovo sirće. Dok njen muž zarađuje veliki novac, ona je ta koja taj novac troši.

Njen džet-set način života podrazumeva šoping putovanja jedno za drugim, a njena velika strast su markirana odeća i skupi antikviteti. Kritikuju je da živi previše luksuznim životom dok četvrtina stanovnika Turske živi na ivici siromaštva, a skoro dva miliona ljudi ima samo četiri evra za dan. Sve to se dešava dok ona ispija čaj u njenoj palati iz zlatnih čaša od kojih jedna košta oko 280 evra, a cena čaja je oko 2.000 evra za kilogram.

Viđena je i u kupovini skupe Birkin torbe, čija cena se penje i do vrtoglavih 50.000 dolara.

Poseta Redžepa Tajipa Erdogana

Tanjug

Poseta Redžepa Tajipa Erdogana, Foto: Tanjug

Jednom je čitav tržni centar u Briselu bio zatvoren dok je ona bila u šopingu, a dok je bila u pratnji muža u Varšavi potrošila je 40.000 evra na bazaru antikviteta. Sve što kupi je bez sumnje potrebno kako bi se ukrasila palata u Ankari čija izgradnja je koštala više od 650 miliona evra. Od svilenih tapeta koje koštaju više od 2.000 evra po rolni i 40.000 evra za svaka dvostruka vrata koja su potrebna za stotinak soba u palati. Samo za vrata u palati potrošeno je oko 30 miliona evra.

Kritičari ističu da je palata toliko ekstravagantna i luksuzna da bi se pred njom postideo čak i Sadam Husein, koji je bio poznat po ljubavi prema zlatu i draguljima, piše Dejli mejl. Čak je i dizajn bio izvrgnut komentarima da nema nikakve veze sa Otomanskim carstvom. Izgradnju tako skupe palate Erdogan je opravdao rečima da je to potrebno kako bi Turska izgradila dobar imidž u svetu. Bogatstvo Erdogana procenjuje se na 150 miliona evra.

Pregledano 80 odsto glasova! Ovakve rezultate niko nije očekivao!

Prema podacima Centralne izborne komisije, pravo glasa imalo je oko 1,9 miliona birača. * Vanredni parlamentarni izbori održani su danas na Kosovu i Metohiji * Nakon 80 odsto pregledanih listića Samoopredeljenje vodi * Kurti najavio da će sutra razgovarati sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) kako bi krunisali promene i formirali vladu Vanredni parlamentarni izbori danas su održani na Kosovu i Metohiji, a biračka mesta se otvorila u 7.00 sati ujutru, a zatvorena su u 19.00 časova.

Emina je početkom godine dala izjavu zbog koje su je korisnici na internetu kritikovali. Emina je rekla da je otomanska era harema bila inspirativna i edukativna tvorevina.

"Harem je bila škola za članove otomanske dinastije i edukativna tvorevina koja je pripremala žene za život", rekla je ona tom prilikom.

Pojam "harem" dugo se povezivao sa poligamijom i konkubinama, ali tokom otomanskog perioda bila je to institucija sa veoma striktnim pravilima kojih se čak i sultan pridržavao. Svaka žena je bila obrazovana u disciplini za koju je imala najviše talenta (kaliografija, umetnost, muzika i strani jezici).

BONUS VIDEO: