Loznica Drina poplave
S. Pajić
Poruka u boci

Profimedia

Poruka u boci, Foto: Profimedia

Tajler Ivanof ispričao je da je slučajno naleteo na zelenu bocu, u kojoj se nalazila ručno pisana poruka, dok je skupljao drva u blizini Šišmareva, udaljenog 966 kilometara severozapadno od najvećeg grada na Aljasci, Enkoridža, javio je lokalni medij KNOM-AM, a prenosi AP.

Čovek čučne, uhvati se rukama za pete, a onda mu zakače ALKE: Više od 20 minuta NIKO NIJE IZDRŽAO! (VIDEO)

AUTOR: Avaz; D.k. DATUM I VREME: 18.08.2019. 22:30 U Kaznenopropravnom zavodu u Zenici, kroz koji su prošla mnoga poznata lica, od Ive Andrića do Gavrila Principa, i dalje postoji najsurovija sprava za mučenje. Zenica, Foto: screenshoot/Youtube Zatvor u Zenici otvoren je još za vreme Austro-Ugarske, a gradio se u više faza od 1886.

Ivanof je otkriće objavio na Fejsbuku, gde su korisnici koji znaju ruski jezik preveli poruku za koju se ispostavilo da predstavlja pozdrav ruskog mornara, iz vremena Hladnog rata, odnosno iz 1969. godine, navode zvaničnici.

U poruci je napisana adresa i traži se odgovor od osobe koja je pronađe. Novinari ruske televizije Rusija 1 otkrili su da je autor poruke kapetan Antolij Botsanenko.

"Izgleda kao moj rukopis. Sigurno!", rekao je on, navodeći da je poruku poslao dok je bio na brodu "Sulak", čiju je izgradnju nadgledao 1966. i kojim je plovio do 1970. godine. Botsanenko se rasplakao kada je video fotografije boce i poruke, saopštili su zvaničnici. 

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške