Bubuljica
Profimedia
Bubuljica

Profimedia

Bubuljica, Foto: Profimedia

Karol Martin i njen suprug Ričard otišli su na godišnji odmor u februaru mesecu u Klirvoter, na Floridi. Kada su se vratili kući Karol je primetila da joj je izašlo nešto na unutrašnjosti desne butine, što je podsećalo na bubuljicu.

Bilo je osetljivo i bolno, pa je dva puta išla na pregled kod lekara. Nakon obe posete doktor joj je prepisao antibiotike, ali ova terapija nije davala rezultata. Bubuljica, kako je prvo mislila, nastavila je da raste. Nakon trećeg zakazivanja pregleda, odlučila je da ode na biopsiju.

Nakon toga doktori su dijagnostikovali ozbiljnu bakterijsku infekciju - "nekrotizirajući fasciitis" ili "nekroza vezivne opne". Istog trenutka, zakazana je hitna operacija, a Karol je smeštena u operacionu salu.

Njen suprug Martin proveo je narednih 16 dana na odeljenju intezivne nege. Iako su doktori uložili sav trud i napor bakterija je zahvatila veliki deo njenog tela, a ona je ubrzo nakon napuštanja bolnice umrla u svom domu.

Martin, kako piše portal "Yahoo.com" sumnja da je njegova žena dobila smrtonosnu bakteriju u hotelskoj kadi.

"Niko drugi nije dobio tu bakteriju sem nje, a ona se jedina kupala u kadi", kazao je on za "WRTV".

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, nekrotizirajući fasciitis je kožna bakteriološka infekcija koja se brzo širi i postepeno ubija vezivno tkivo. Infekcija obično ulazi u telo putem otvorenih rana, a ne može se prenositi sa osobe na osobu.