Nesi
Youtube/Printscreen
Nesi

Youtube/Printscreen

Nesi, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Uskoro sledi rešenje jedne od najvećih misterija današnjice

* Da li postoji čudovište iz Loh Nesa, utvrdiće se DNK analizom

* Ceo projekat sprovode naučnici sa Novog Zelanda 

Čudovišta i neobjašnjivi fenomeni već su vekovima omiljena zabava i intrigiraju misterioznošću. Međutim, dok se stručne osobe i naučnici ne bave previše zombijima, vukodlacima i vampirima, jedno čudovište zauzima posebno mesto u njihovim istraživanjima.

Lekari joj rekli da ustvari ima trudove! Prvo su mislili da će roditi blizance, a kada je izašlo druga beba doživela je ultimativni šok! (FOTO)

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 21.08.2019. 22:54 Bolovi bili identični Bolnica, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović Danet Glic iz Južne Dakote u SAD otišla je u bolnicu misleći da će iz nje izaći "lakša" za nekoliko kamenčića u bubregu, ali je umesto toga doživela najveći šok u životu.

Profesor Neil Gemel sa Univerziteta Otago na Novom Zelandu vodio je tim sastavljen od međunarodnih stručnjaka kako bi otkrili nešto novo o čudovištu iz jezera Loh Nes. Radilo se o DNK analizi uzoraka sa slavne lokacije u Škotskoj nakon koje su zaključili da je od brojnih teorija koje su se dosad pojavile, jedna zaista vrlo verovatna.

Pročitajte još:

Tim je skupio 250 uzoraka iz vode - kože, ljuske, perja, krzna, izmeta i urina - ne bi li ustanovili genetskom identifikacijom šta to tačno sve živi pod vodom. Detaljne rezultate će objaviti 5. septembra kada će predstaviti kompletno istraživanje, piše "Sky News".

Njegov gazda se osam godina borio sa rakom. Bili su zajedno i u smrtnom času, a onda, samo 15 minuta nakon što je mladić (25) izdahnuo... (FOTO)

AUTOR: Dejli Star/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 21.08.2019. 22:41 Podelili borbu sa opakom bolešću Nakon osmogodišnje bitke sa tumorom na mozgu i uprkos ponovljenim operacijama i hemoterapiji Britanac 25-godišnjak umro je kod kuće 11. avgusta. Na iznenađenje mnogih, Stuartov francuski buldog Nero umro je nekoliko minuta nakon njegovog vlasnika.

- Bilo je preko hiljadu prijava da se nešto neobično pokazalo u jezeru Loh Nes što je, naravno, potaklo priče o čudovištu koje tamo živi. Od svih tih prijava možda su četiri objašnjenja najizglednija. Naše istraživanje odbacuje većinu tih teorija, ali jedna je i nakon ovoga ostala prilično izvesna - rekao je prof. Gemel.

Jedna od najraširenijih teorija je da u Loh Nesu živi dugovratno čudovište, odnosno "plesiosaur" koji je, nekim čudom preživio sva razdoblja u kojima su ostali dinosauri izumrli. Po drugoj teoriji čudovište iz Loh Nesa je zapravo vrsta divovske jesetre ili soma, a treći veruju da je reč o obmanama, odnosno plutajućim granama ili posledici igre snažnog vetra i vode.

Monika (23) je majka, uspešna preduzetnica, na Instagramu je prati čak 8.000 ljudi! ALI IZA NJE SE KRIJE VELIKO ZLO! Radila je GADNE stvari! (FOTO)

AUTOR: Alo/Večernji.hr DATUM I VREME: 21.08.2019. 16:51 Sebe je opisala u najboljem svetlu! Monika Agostino, Foto: Instagram/moniqueagostino * Monika Agostino je Australijanka hrvatskog porekla * Na teret joj se stavlja nekoliko vešto odrađenih pljački * "Operisala" je na teritoriji grada Sidneja Australijanska pljačkašica hrvatskih korena zapala je za oko domaćim vlastima, ali i svetskim medijima.

 

Većina naučnika odbacuje uopšte mogućnost postojanja takozvane Nesi, smatrajući sve takve insinuacije običnom prevarom.

Jedna od najpoznatijih fotografija čudovišta iz škotskog jezera potiče iz 1934. Navodno ju je snimio Robert Kenet Vilson, ali kasnije se ispostavilo da se radilo o montaži čije je autorstvo na samrtnoj postelji priznao Kris Spurling.

Tokom pretrage jezera zvučnim radarom norveška grupa stručnjaka otkrila je devet metara dugačak model zveri. Kasnije je potvrđeno da se radi o filmskom rekvizitu izrađenom za potrebe snimanja filma "The Private Life Of Sherlock Holmes" iz 1970.

Uprkos činjenici da za čudovište iz Loh Nesa gotovo sigurno postoji razumno objašnjenje, fascinacija bićem koje podseća na dinosaura ne prestaje i donosi milione nacionalnoj ekonomiji. Stotine hiljada turista godišnje dolazi u obližnje selo Drumnadrochit svake godine u nadi da će snimiti neku novu, relevantnu fotografiju.

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa