Devojčica
screenshoot/Youtube
Devojčica

screenshoot/Youtube

Devojčica, Foto: screenshoot/Youtube

Policija je upala u stan obučena u zaštitna odela i u ogromnoj količini smeća i bubašvaba zatekla polunago dete potpuno zapušteno.

PROČITAJ JOŠ:

U pitanju je devojčica zvana Ljubov, koja je stara pet godina i uopšte ne ume da govori. Kako navodi "Dejli mejl", veruje se da do sada dete uopšte nije imalo kontakt sa spoljnim svetom.

Njena majka Irina Garaščenko (47) danima je bila odsutna, a susedi su pozvali policiju kada su čuli plač deteta iz stana iz kojeg je dopirao smrad.

- Skoro smo se onesvestili kada smo videli u kakvom je stanju stan i od smrada - rekao je sused koji je pozvao policiju.

Policija je u stanu zatekla dete obučeno samo u majicu. Devojčica je bila dehidrirana i vidno neuhranjena, a hrane nije bilo. U vrat joj se praktično urezala ogrlica koju je nosila. Ona ne ume da govori i nije socijalizovana.

PREPORUČUJEMO:

- Plakala je. Hrane nigde nije bilo, a bubašvade su bile svuda - rekao je sused.

Susedi su rekli da je pre pet godina majka donela kući bebu, ali je potom rekla da je dete otišlo da živi sa bakom. Njen muž je deportovan u Ukrajinu. U stvari, dete je sve vreme bilo u stanu i možda nije videlo spoljni svet otkako je bila beba, kažu izveštaji.

Ruski mediji su je prozvali "devojčicom Mogli" po uzoru na lik dečaka koga su odgajala divlje životinje u knjizi "Knjiga o džungli".

Nakon što je policija spasla dete, majka se vratila a susedi su je zadržali, sprečivši je da ne pobegne, navode lokali mediji. Policija ju je privela pod sumnjom za "pokušaj ubistva". Susedi su rekli da se radi o ženi koja je često bila "dobro obučena", tvrdila da ima profesionalan posao, i pomagala čišećenju zajedničkih prostorija stambenog objekta.