NUDE 700 EVRA NOVČANE POMOĆI SVAKOG MESECA! Potrebno je da ispunite samo jedan uslov!

Potrebno je i da gradić ima manje od 2.000 stanovnika!

Južna Italija
Južna Italija, Foto: Printskrin

 

Svako ko se naseli u regionu Molize u južnoj Italiji dobijaće tri godine mesečnu pomoć od 700 evra. Postoji, međutim, nekoliko začkoljica. Mesto u koje se ljudi dosele mora da ima manje od 2.000 stanovnika, a pridošlice moraju da započnu neki posao.

„Ukoliko bismo samo ponudili novčanu pomoć, to bi izgledalo kao milostinja. Želeli smo da uradimo više. Želeli smo da investiramo u ljude. Mogu da otvore neki posao — pekaru, prodavnicu, restoran, bilo šta. Ovo je način da udahnemo život u naša mesta istovremeno povećavajući populaciju“, istakao je Donato Toma, predsednik Molizea, prenosi RTS.

NIJE DOČEKAO DA SE OŽENI Pokojnika venčali sa devojkom iz sela, a majka igrala kolo na grobu sina! Najbizarniji običaj u Srbiji ima još strašniju pozadinu!

On je najavio i da će svaki gradić sa manje od 2.000 stanovnika dobiti 10.000 evra mesečno sa kojima može da promoviše kulturne sadržaje.

NA METI IMAJU SAMO NJEGA Već tri godine vrane napadaju ovog čoveka, a sve je počelo kad je pokušao da pomogne! (VIDEO)

„Ovde se ne radi samo o povećanju populacije. Ljudima su potrebni infrastruktura i razlog da ostanu, inače će sve biti uzalud i za nekoliko godina vratićemo se na početak“, naveo je Toma.

Prema brojkama Instituta za statistiku Italije, Molize ima 305.000 stanovnika i nalazi se među regionima koji su izgubili najviše stanovnika proteklih godina. Tu oblast je od 2014. godine napustilo više od 9.000 ljudi.

 

Prošle godine je umrlo ili se odselilo više od 2.800 stanovnika, što je za skoro 1.000 više nego 2017. godine. U devet gradova te oblasti 2018. godine nije rođenja nijedna beba.

Prvi put u poslednjih 90 godina broj italijanskih građana koji žive u Italiji pao je na 55 miliona, navodi institut.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi