Kafić
Alo!/ Masanori Jošida
Kafić

Alo!/ Masanori Jošida

Kafić, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Stručnjaci kažu da se najveći broj bakterija i potencijalnih opasnosti po vaše zdravlje nalazi u onome što dolazi kao pratailac onoga što ste naručili - u čaši vode sa česme.

Pročitajte još:

Jedna od najopasnijih stvari koju možete konzumirati u restoranu ili kafiću je "česmovača". Sve što neko vreme stoji na temperaturi između 40 i 140 stepeni ima visok potencijal za prikupljanje bakterija. Ako voda već neko vreme stoji na vašem stolu ili vam konobar donese mlaku vodu, tražite novu čašu.

Čaša u kojoj se nalazi mlaka voda može biti pravi izvor zaraze, važno je da budete oprezni kako biste sačuvali svoje zdravlje, pogotovo kada je toplo vreme i bakterije bujaju na sve strane. Osim toga, mnogi kafići i restorani prodaju flaširanu vodu, pa nemaju odgovarajuće sisteme za prečišćavanje vode.

Preporučujemo i ovo:

Osim toga u jednom istraživanju koje je obuhvatilo nekoliko restorana brze hrane u Americi otkriveno je da je led za hlađenje pića sadržao više bakterija nego što ih je bilo u toaletima tih restorana. Razlog za to je što se on pravi od vode sa česme.