Bela kuća
Shutterstock
Bela kuća

Shutterstock

Bela kuća, Foto: Shutterstock

- Verujem da je predsednik Linkoln bio veoma ponosan što u Beloj kući živi afroamerička porodica, posle svih žrtava koje je podneo, kaže Latanzi Šutika, koja je profesor na univerzitetu Džordž Mejson.

- Ali što se tiče neobjašnjenih zvukova ili osećaja, ja bih to prosto pripisala spiritualnoj energiji koja je ostala u kući od ljudi koji su tu nekada živeli, veli ona.

Porodica Obama nije jedina od stanovnika Bele kuće koji su prijavili neobična dešavanja na adresi Avenijia Pensilvanija 1600.

Linkoln abraham

Youtube /Print scren

Linkoln abraham, Foto: Youtube /Print scren

Džena Buš Hejger, ćerka predsednika Džordža Buša, koji je bio od 2001. do 2009. godine, izjavila je da su ona i njena bliznakinja Barbara jednom čule muziku klavira i melodiju iz 1920-ih kako dopire iz kamina u njihovoj spavaćoj sobi.

A Ronald Regan, koji je bio predsednik od 1981. do 1989. ispričao je priču kako mu je pas neprekidno lajao na ulazu u Linkolnovu spavaću sobu i odbio da uđe unutra. Reganova ćerka i zet takođe kažu da su videli duha u toj sobi.

- U njoj se nalazi poznati krevet zvani Linkolnov krevet – koji je kupila Meri Tod Linkoln dok su živeli u Beloj kući, i malo je verovatno da je on zaista spavao u tom krevetu, ali drugi predsednici – jesu, kaže istoričarka Lisa Man iz Istorijskog udruženja Bele kuće.

- I naravno, budući da je u toj prostoriji takođe imao kancelariju, ona je ostala Linkolonova soba.

Linkoln je imao nezavršene poslove, što je zajednička tema mnogih američkih priča o duhovima.

Donald Tramp, Melanija Tramp

AP

Donald Tramp, Melanija Tramp, Foto: AP

Osoblje Bele kuće takođe je prijavilo da je videlo duhove.

A da li su sadašnji stanovnici Bele kuće, predsednik Donald Tramp i njegova porodica, prijavili da su videli nekog duha?

- Ne da ja znam, kaže Man i dodaje - Međutim, obično je potrebno da prođe neko vreme da bi se priče proširile, pa ćemo možda za nekoliko godina početi da slušamo neke od tih priča.

Pročitajte još: