ODBIO JE DA NAPRAVI TORTU GEJ PARU Pekar nije želeo da učestvuje u njihovom venčanju, a sud doneo odluku koja je zaprepastila "moderni svet"

Ipak su zaštitili njegova verska prava.

medena torta, torta, desert
medena torta, torta, desert, Foto: shutterstock

Američki Vrhovni sud stao je na stranu pekara iz Kolorada, Džeka Filipsa, koji je iz svojih, verskih razloga odbio da napravi svadbenu tortu paru homoseksualaca.

Sudsko veće je saopštilo da je Komisija za građanska prava Kolorada prekršila odredbu Ustava o zaštiti verskih sloboda time što je optužila Filipsa, prenosi Rojters.

Gej zastava
Gej zastava, Foto: Printscreen youtube

Komisija je prethodno saopštila da je Filips, odbijanjem porudžbine gej para Dejvida Malinsa i Čarlija Krega 2012. godine, prekršio zakon Kolorada o borbi protiv diskriminacije, koji zabranjuje preduzećima da odbiju uslugu na osnovu verske pripadnosti, seksualne orjentacije ili bračnog statusa.

Prilikom glasanja o odluci sudskog veća u korist Filipsa, sedam članova je bilo za, dok su dva bila protiv, napominje britanska agencija.

Povezane vesti

 • Korisnik: Bane
  18/05/2020 - 11:55
  Bravo za pekara. Taj šljam, koji zapad gura, vredja sve vernike sveta. BRAK JE ZAKONITA VEZA MUŠKARCA I ŽENE, piše u svim religijskim knjigama, svih verskih zajednica, osim satanističkih.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi