Navijači Srbije Srbija zastava
Alo!/Masanori Jošida
Navijači Srbije Srbija zastava

Alo!/Masanori Jošida

Srbija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Prema mapi koju je objavio "NetCredit" najćešće prezimke u Srbiji je Jovanović.Ranija istraživanja takođe su ovo prezime stavljali na prvo mesto a iza njega Petrović, Nikolić, Ilić, Đorđević, Pavlović, Marković, Popović, Stojanović i Živković.

Što se regiona tiče, u Hrvatskoj je najćešće prezime Horvat, u Bosni i Hercegovini prezime Hodžić, u Crnoj Gori Popović, a u Severnoj Makedoniji Stojanovski. U Albaniji najčešće prezime je Hodža, a u Sloveniji Novak.

Najčešća imena širom Evrope verovatno vas neće iznenaditi. Najčešće ime u Velikoj Britaniji je, očekivano, Smit, a isto je u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. U Irskoj je najčešće prezime Murfi, dok je u Francuskoj Martin, a u Španiji Garsija.

PROČITAJ JOŠ:

U Švedskoj najčešće prezime je Anderson, u Italiji Rosi, a u Poljskoj Novak. Najćešće prezimene u Kini je Vang, a u Indiji Devi. Gonzalez je na vrhu liste u četiri zemlje Južne Amerike - Čileu, Argentini, Venecueli i Paragvaju - dok je u Urugvaju i Kolumbiji na mestu broj jedan prezime Rodrigez.