NAUČITE KAKO DA SE ZAŠTITITE Ove trikove ne zna većina ljudi, a neke od njih vam mogu bukvalno spasiti život!

Informacije koje vam donosimo ne zna mnogo ljudi, a mogu vam, i bukvalno, spasiti život! Tiču se predmeta koje svakodnevno koristite, i siutuacija u kojima se možete naći, a da pri tome ne znate, kako vam mogu pomoći funkcije vaše bankovne kartice, mobilnog telefona, automobila.

Krađa telefona, lopov
Krađa telefona, lopov , Foto: Shutterstock


Ako vas je ikada lopov ili neko drugi prisilio da podignete novac na bankomatu:

Unesite svoj PIN naopako.Tako, ako je vaš PIN 1254, vi unesite 4521.Bankomat će vam dati vaš novac, ali će to automatski prepoznati kao poziv u pomoć i alarmiraće policiju, a da to lopov ne zna.

Ta opcija postoji na svim bankomatima, ali mnogo ljudi to ne zna. Podelite ovu informaciju sa prijateljima, trebalo bi to da znaju.

Kako bilo gde u svetu pozvati hitnu pomoć, policiju:

Jedinstveni broj za vanredne situacije koji se sa mobilnog telefona može pozvati bilo gde u svetu je 112. Ukoliko se nađete izvan signala vaše mreže, a u pitanju je vanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će tražiti bilo koju postojeću mrežu na mestu gde se nalazite. Potom ćete na displeju videti brojeve hitnih službi za područje u kojem se nalazite.

Zanimljivo je: broj 112 možete birati čak i kada je tastatura na vašem telefonu zaključana! Probajte i sami!

Ključevi
Ključevi, Foto: Shutterstock

Ključevi za daljinsko otvaranje auta ostali zaključani u autu:

Ovo se mnogima od nas već dogodilo, a postoji jednostavan trik koji jednom može zatrebati. Ako zaključate ključ od auta u autu, a rezervni ključ imate kod kuće, uradite sledeće: Nekoga ko je u kući sa vašeg mobilnog telefona pozovite na  mobilni. Vaš mobilni držite 30-tak centimetara od vrata vašeg auta.

Osoba u vašoj kući treba da drži u ruci ključ vašeg auta blizu svog mobilnog telefona i da pritisne dugme za otključavanje. Vaš auto će se otvoriti. Udaljenost uopšte nije bitna, važno je samo da na mobilnim pozovete osobu kod koje je rezervni daljinski ključ za otvaranje vašeg auta.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi